Perfecte setup voor volleybalschoenen

In dit artikel ‘volleybalschoenen winkel’ krijg jij de perfecte setup voor een paar uitstekende en betaalbare volleybalschoenen. Aan jou de eer om die rake klap te slaan! Dit artikel staat namelijk bol van deskundig advies en goede tips. Onderaan vind je links naar gerenommeerde webshops waar dejuistesportschoen.nl partner mee is en die op het gebied van volleybalschoenen het allerbeste hebben te bieden. Bovendien vind je vanaf dit artikel de weg naar veel specifieke volleybalmaterialen en volleybalkleding die het volleyballen optimaal ondersteunen, bijvoorbeeld volleybalsokken vanaf slechts € 2,99. Kortom, een erg interessant blog voor de volleyballiefhebber! Alvast veel lees- en volleybalplezier gewenst!

Volleybalschoenen winkel

Volleybalschoenen verschillen van andere indoor schoenen


Voor iedere sport bestaat er wel een daarop aangepaste schoen en dat geldt ook voor de volleybalschoenen. Dit type schoen kent overeenkomsten met basketbalschoenen of padelschoenen omdat ze zo ontworpen zijn, dat ze goed op zijwaartse bewegingen reageren. Toch verschillen volleybalschoenen op een aantal punten sterk van andere sportschoenen. De keuze voor een goede volleybalschoen is lastig. Daarom helpen wij je hier graag bij in dit blog ‘volleybalschoenen winkel’. De volgende 4 punten zijn van belang bij volleybalschoenen:

Vier belangrijkste eigenschappen van volleybalschoenen

1. Zool – demping en grip van de volleybalschoen


In ‘volleybalschoenen winkel’ eerst iets over de schokdemping van de volleybalschoen. Demping is belangrijk omdat zo blessures aan enkels en knieën worden voorkomen. De betere zolen zijn gemaakt van schuim of van een speciaal soort gel. Ook het materiaal waarvan de onderkant van de zool is gemaakt, is belangrijk. Veel volleybalschoenen zijn gemaakt van zogeheten gummi-rubber. Een zool met dit rubber geeft je een extreem goede grip op de vloer. Hierdoor is de kans op uitglijden erg klein en zo worden ernstige blessures veelal voorkomen. De zool van volleybalschoenen is gemaakt van een materiaal dat geen strepen op de vloer het volleybalveld veroorzaakt, de zogenaamde non-marking zool. Hiermee helpen de schoenen dus om de vloer te beschermen.

2. Stabiliteit van de volleybalschoen

Omdat de enkelblessure de meest voorkomende blessure binnen de volleybalsport is, ligt bij deze schoenen een grote nadruk op comfort en stabiliteit. Dit is de 2e belangrijke eigenschap die we in dit artikel ‘volleybalschoenen winkel’ bespreken. Bij het volleyballen worden er vooral zijwaartse bewegingen gemaakt en er wordt ook veel gesprongen. De sprong wordt zoals je hierboven kunt lezen geabsorbeerd met een materiaal van schuim of gel. Om de enkels te ontlasten bij het zijwaarts bewegen, is de volleybalschoen met grote aandacht voor stabiliteit ontworpen. Zo wordt er bij het maken van de schoen veel aandacht geschonken aan een goede pasvorm en een stevige maar flexibele tussenzool.

3. Het gewicht van de volleybalschoen


Als derde eigenschap in dit blog ‘volleybalschoenen winkel’ informatie over het gewicht van de volleybalschoen. Omdat er veel wordt gesprongen, zijn volleybalschoenen licht van gewicht. Hierdoor ben je in staat om hoger te kunnen springen. Het gewicht van dames volleybalschoenen is in het assortiment gemiddeld rond de 255 tot 312 gram, het gewicht van heren volleybalschoenen is iets hoger, tot zo’n 425 gram. De schoenen uit het duurdere segment wegen vaak veel lichter.

4. Slijtage en vervanging van de schoen


Tenslotte willen we het in dit artikel ‘volleybalschoenen winkel’ hebben over de slijtage en vervanging van de volleybalschoen. .Volleybal is namelijk een zeer intensieve sport. Dit geldt niet alleen voor je lichaam, maar ook voor je materiaal. Je schoenen krijgen dan ook veel te verduren. Als je meer dan 2 keer per week volleybalt, dan nemen de demping en de stabiliteit van je schoenen tegen het einde van het seizoen af. We raden je daarom aan om ieder jaar nieuwe exemplaren te kopen.

Keuze uit verschillende merken


Voordat je besluit volleybalschoenen aan te schaffen, leggen we je in dit blog ‘volleybalschoenen winkel’ graag kort iets uit over de merken. Sommige merken hebben zich speciaal toegelegd op de sport volleybal, andere merken minder. Zo kun je, vooral als je recreatief de volleybalsport beoefent en niet blessuregevoelig bent, prima de wat meer allround volleybalschoenen aanschaffen.

Mizuno volleybalschoenen


Als je gevoeliger voor blessures bent, dan raden wij je de schoenen van het Japanse sportmerk Mizuno aan. Het merk staat garant voor een hoge kwaliteit. Deze schoenen zijn weliswaar duur in aanschaf, maar Mizuno is als merk gespecialiseerd in volleybalschoenen. De schoenen van Mizuno vormen zich enerzijds heel goed naar jouw voeten en anderzijds werken ze ook heel voet ondersteunend. De zolen van de schoenen bestaan uit een schuimlaag, die zorgt voor een uitstekende demping.

Asics volleybalschoenen


Het eveneens Japanse sportmerk Asics produceert schoenen die gemiddeld weliswaar van iets lagere kwaliteit zijn dan Mizuno, maar daar hangt ook een lager prijskaartje aan. Toch kunnen we je Asics zeker aanraden. Net als Mizuno zijn ze bij Asics namelijk gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van schoenen die puur voor het volleybal bestemd zijn. De zolen van Asics zijn ontworpen met een speciale geltechnologie. De geld zorgt ervoor dat schokken goed geabsorbeerd worden.

De andere merken


Bij andere merken is dit minder het geval. Hoewel merken als Hummel, Nike en Adidas prima schoenen aanbieden, richten deze merken zich minder specifiek op de volleybalmarkt. Veel van deze schoenen bevatten daarom meer ‘allround’ kenmerken waardoor ze ook goed voor andere sporten gebruikt kunnen worden.

Vind jouw ideale volleybalschoen


Wij van dejuistesportschen.nl hopen dat dit blog volleybalschoenen winkel je heeft laten zien dat er genoeg merken schoenen zijn waar je uit kunt kiezen als je gaat volleyballen. Asics en Mizuno springen er echter bovenuit. Na het lezen van de informatie weet je nu waar je op moet letten bij de aanschaf van een volleybalschoen.

Over de juiste maat van je volleybalschoen

Voordat we het in dit artikel ‘volleybalschoenen winkel’ gaan hebben over waar je terecht kunt, is het van groot belang dat je weet welke maat volleybalschoen je moet kiezen. Natuurlijk wil je voorkomen dat je een bestelling moet retourneren. Te krappe schoenen leveren pijnlijke blauwe teennagels op en zere voeten. Maar te ruime schoenen hebben als gevolg dat je in je schoen gat schuiven en daardoor verhoogd risico op blaren krijgt. Het is niet eenvoudig . Maak daarom gebruik van de maattabellen die de grote merken hebben ontwikkeld.

Daarnaast is het belangrijk om een halve maat groter te kopen dan de normale schoenmaat omdat voeten opzwellen als ze tijdens het sporten warm worden. Nieuwe schoenen moet je ook nooit ‘s morgens passen. Passen doe je altijd later op de dag omdat je voeten gedurende de dag lichtelijk opzwellen. Houd daar dus rekening mee met het kiezen van de juiste maat volleybalschoen!

Volleybalschoenen winkel

Volleybalschoenen winkel Decathlon


Als eerste noemen we in dit blog ‘volleybalschoenen winkel’ Decathlon. Bij Decathlon vind je volleybalschoenen met de juiste demping die je voeten en enkels goed ondersteunen bij elke aanval, blok of duikbeweging. Decathlon heeft volleybalschoenen voor dames, heren en kinderen voor de beste prijs-kwaliteit. Decathlon biedt volleybalschoenen van verschillende merken, zoals het eigen volleybalmerk Allsix, maar ook Mizuno volleybalschoenen en Asics. Hierboven heb je kunnen leen dat juist deze twee merken zich hebben gespecialiseerd op volleybal. Klik op deze link om naar het assortiment volleybalschoenen van Decathlon te gaan.

Online volleybalschoenen winkel Bol.com

Bol.com is onverslaanbaar als het gaat om keus met volleybalschoenen. Daarom verdient Bol ook een plaats in dit artikel ‘volleybalschoenen winkel’. Met maar liefst meer dan 4.000 zoekresultaten heeft deze internet reus een enorme aantrekkingskracht ook voor volleybalschoenen. Alle grote en bekende merken zijn ruim vertegenwoordigd. Klik op deze link om naar de volleybalschoenen van Bol.com te gaan.

Volleybalschoenen vanaf 10% korting

Klik op deze link om toegang te krijgen tot de volleybalschoenen van Bol vanaf 10% korting.

Volleybalschoenen vanaf 20% korting

Klik op deze link om toegang te krijgen tot de volleybalschoenen van Bol vanaf 20% korting.

Volleybalschoenen vanaf 30% korting

Klik op deze link om toegang te krijgen tot de volleybalschoenen van Bol vanaf 30% korting.

Volleybalschoenen vanaf 50% korting

Klik op deze link om toegang te krijgen tot de volleybalschoenen van Bol vanaf 50% korting.

Online volleybalschoenen winkel Plutosport

Veel Asics en Mizuno volleybalschoenen

Plutosport is een betrouwbare partner in de sportwereld. Dat ze weten wat ze doen kun je zien aan de merken schoenen die ze vooral verkopen. Asics en Mizuno zijn rijk vertegenwoordigd in het assortiment volleybalschoenen. Zoals je hierboven in dit artikel ‘volleybalschoenen winkel’ hebt kunnen lezen zijn dit vooral de sportmerken die zich hebben gespecialiseerd in het volleybal. Alle reden dus om de volleybalschoenen van Plutosport eens te bekijken als je op zoek bent naar een paar degelijke en betaalbare volleybalschoenen. Klik op deze link om naar de volleybalschoenen van Plutosport te gaan.

VOLLEYBALSOKKEN al vanaf € 5,99

Nu volgen in dit artikel ‘volleybalschoenen winkel’ een aantal gerelateerde artikelen. Bij Decathlon vind je volleybalsokken voor dames, heren en kinderen. Deze volleybalsokken zorgen ervoor dat je voeten niet gaat schuiven in je schoenen. Daarnaast voeren volleybalsokken de transpiratie snel en effectief af, zodat je blaren en andere irritaties voorkomt. Bij Decathlon koop je al volleybalsokken vanaf € 5,99! Decathlon volleybalsokken zijn van het eigen volleybalmerk Allsix. Ze zijn gemaakt en getest door enthousiaste volleyballers. Klik op deze link om naar de volleybalsokken van Decathlon te gaan.

VOLLEYBALBROEKJES

Bij Decathlon vind je volleybalbroekjes voor kinderen, dames en heren voor de beste prijs-kwaliteit. Met het eigen merk volleybalbroekjes van Allsix heb jij altijd voldoende bewegingsvrijheid tijdens het spel. Je transpiratie wordt snel en effectief afgevoerd. Voor meisjes en dames zijn er de korte strakke volleybalbroekjes en voor heren de volleybalshorts. Klik op deze link om naar de volleybalbroekjes van Decathlon te gaan.

VOLLEYBALSHIRTS

Bij Decathlon vind je volleybalshirts in diverse kleuren voor kinderen, heren en dames. Een volleybalshirt zorgt ervoor dat jij voldoende bewegingsvrijheid hebt tijdens het spelen en dat je transpiratie snel en effectief wordt afgevoerd. Klik op deze link om naar de volleybalshirts van Decathlon te gaan.

ALLSIX, MIKASA EN MOLTEN VOLLEYBALLEN

Decathlon verkoopt verschillende indoor volleyballen met veel grip en van goede kwaliteit. Volleyballen van verschillende merken zoals Mikasa, Molten en ALLSIX (voorheen Kipsta). Klik op deze link om naar de volleyballen van Decathlon te gaan. Bekijk ook de beachvolleyballen.

KNIEBESCHERMERS VOLLEYBAL

Op zoek naar volleybal kniebeschermers? Om dit blog ‘volleybalschoenen winkel’ compleet te maken willen we je wijzen op Decathlon. Decathlon heeft namelijk een ruim assortiment aan volleybal kniebeschermers. Met deze kniebeschermers kan je ongerust voor élke bal gaan. Volleybal kniebeschermers beschermen je knieën tijdens het duiken en glijden in het veld. Decathlon biedt kniebeschermers voor dames, heren en kinderen. Klik op deze link om toegang te krijgen tot de volleybal kniebeschermers van Decathlon. Ga je kniebeschermers bij Decathlon kopen? Bekijk dan dit advies over hoe je volleybal kniebeschermers kiest

VOLLEYBALNETTEN

Ben je opzoek naar een volleybalnet die je gemakkelijk op en af kan breken én van goede kwaliteit is? Bij Decathlon vind je een volleybalnet die je op diverse hoogtes kan gebruiken. Allemaal even makkelijk mee te nemen naar de camping, het strand of het park. Deze volleybalnetten zijn van de eigen volleybalmerken Copaya en Allsix. Klik op deze link om naar de volleybalnetten te gaan.

VOLLEYBAL TRAININGSMATERIAAL

Wil je volleybal trainingsmateriaal kopen bij Decathlon? Informatie hierover mag in dit artikel ‘volleybalschoenen winkel’ niet ontbreken. Om goed te kunnen trainen en voor te bereiden op een wedstrijd heb je de juiste accessoires nodig. Decathlon heeft speed ladders, pionnen en fluitjes van het eigen merk Kipsta. Klik op deze link om naar de volleybal accessoires te gaan.

‘Volleybalschoenen winkel’ koopinformatie

Bol.com

Bol.com is onverslaanbaar als het gaat om keus met volleybalschoenen. Met maar liefst meer dan 4.000 zoekresultaten heeft deze internet reus zich ontwikkeld tot een aantrekkelijke winkel ook voor volleybalschoenen. Klik op de knop hieronder om naar het enorme assortiment van Bol.com te gaan.

Decathlon

Decathlon is een grote sportspecialist. Op het gebied van volleybalschoenen blazen ze een stevig deuntje mee. De in dit artikel genoemde merken Asics en Mizuno zijn vertegenwoordigd in het assortiment. Klik op de knop hieronder om toegang te krijgen tot het assortiment volleybalschoenen van Decathlon.

Plutosport

Plutosport is ook een bekende en betrouwbare naam in de sportwereld. Met volleybalschoenen heef Plutosport zowel voor dames, heren als kinderen ruime keus. Klik op de knop hieronder om toegang te krijgen tot de interessante collectie volleybalschoenen van Plutosport met o.m. Asics en Mizuno.

Hopelijk hebben wij van dejuistesportschoen.nl jou kunnen helpen en heb je iets gehad aan dit bericht ‘volleybalschoenen winkel’. We verbeteren onze service graag. Heb je iets gemist of heb je tips of tops? Laat ons dat dan weten. Gebruik daarvoor het contactformulier onderaan de pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *