Tennisschoenen kopen, dit blog is een volley

Laten we eens een balletje opgooien over tennisschoenen. Als je op zoek bent naar een paar goede specifieke tennisschoenen, ben je op dit blogbericht ‘Tennisschoenen kopen’ aan het juiste adres. Tennissen op normale sportschoenen is riskant en niet comfortabel!

Schoenen belangrijk voor tennisuitrusting

Schoenen behoren naast het racket tot de belangrijkste onderdelen van de tennisuitrusting. Toonaangevende sportmerken hebben er alles aan gedaan om tennisschoenen zo te ontwikkelen dat ze een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de prestaties van de tennisser. Zoals kleren de man maken, zo maakt goed materiaal de sporter. Lees verder in dit blog ‘tennisschoenen kopen’ en ontdek hoe de juiste sportschoen jouw sport naar een hoger level helpt.

Goed gereedschap is het halve werk

Voeten hebben het tijdens een potje tennis zwaar te verduren. Wij van dejuistesportschoen.nl vinden het belangrijk dat je je grondig verdiept in welke schoenen je precies nodig hebt alvorens je tot aankoop overgaat. Niet voor niets zegt het spreekwaard: “Goed gereedschap is het halve werk’. Bij de tennissport passen alleen die schoenen die zijn afgestemd op de tennissport en de tennisomstandigheden. De juiste tennisschoenen kopen zal de prestaties ten goede komen en vermindert het risico op vervelende blessures. Daarom eerst: Kijk en vergelijk. Ga dan pas je tennisschoenen kopen. Lees verder voor meer informatie. Als je op zoek bent naar goedkope schoenen klik dan hier: Goedkope tennisschoenen.

Dejuistesportschoen.nl is partner van Nike

Studenten 10% korting

Over het wereldmerk Nike hoeven we niet uit te wijden. Een fantastisch sportmerk die topkwaliteit, prachtige looks en betaalbare prijzen harmonieus weet samen te smelten. Klik op deze link om naar het prachtige assortiment tennisschoenen van Nike te gaan. Studenten krijgen 10% korting op het assortiment.

Voor elk wat wils

Tennisschoenen kopen kan in veel soorten, maten, kleuren en prijsklassen. Tennisschoenen voor dames, heen en kinderen, voor beginners, gevorderden en voor professionals. Voor elk wat wils. Tennisschoenen kopen kan dus best een uitdaging zijn.

Draagt u altijd de juiste tennisschoenen voor de ondergrond waarop u speelt?
Stem nu

Op welke ondergrond ga je spelen?

Een van de belangrijkste vragen voor tennisschoenen kopen is: Op welke ondergrond ga je spelen? Voor elke ondergrond een eigen schoen. Dat klinkt logisch. Toch zijn er helaas fabrikanten die voor de hybride-oplossing gaan, één tennisschoen voor alle veldtypen. Iedere geoefende tennisser weet echter dat elke ondergrond zijn eigen kenmerken heeft. Daar horen dus specifieke schoenen bij om optimaal te kunnen presteren en het risico op vervelende blessures zo klein mogelijk te houden.

Dat neemt niet weg dat bepaalde tennisschoenen niet voor meerdere ondergronden zouden kunnen, maar één schoen voor alle ondergronden serveren we resoluut af! We zetten de 6 belangrijkste soorten ondergrond met bijbehorende schoenkenmerken in dit blog ‘tennisschoenen kopen’ voor jou op een rij:

1. Gravel

tennisschoenen kopen

Als je gravel zegt zeg je Roland Gaross. Op gravel zie je de tennissers af en toe zo heerlijk glijden. Ballen die op een andere ondergrond niet meer te halen zouden zijn, kunnen op gravel steevast een return verwachten. De baan zelf biedt weinig grip. Voor deze geliefde ondergrond is daarom een schoen nodig die goede grip biedt.Tegelijkertijd mag die zool niet verstopt raken met gravel omdat dit de grip in belangrijke mate zal verminderen. Het beste is daarom een zool met een fijn visgraat profiel waarbij het visgraat ín de zool ligt. Als tennisser wil je veilig en comfortabel op de baan staan.

Op gravel slijt de buitenkant van de schoen snel door het vele glijden. Daarom moet de buitenrand van de schoen van slijtvast materiaal zijn gemaakt. Je ziet het … tennisschoenen kopen, maar dan wel de specifieke schoen is nodig voor deze specifieke ondergrond. Een goede gravel tennisschoen voor de heren is de Babolat Propulse Clay. Voor de dames is de Asics Gel Solution Speed 2 Clay een echte gravel-schoen.

2. Hardcourt

Op een hardcourt tennisbaan speelt het tennis zich in een hoger tempo af. Dit type baan wordt vaak gezien als een tussenvorm tussen gras en gravel. De basis bestaat

uit asfalt of beton met een coating van een laagje rubber. Dit baantype geeft veel druk op de voeten omdat het van zichzelf weinig demping biedt De ondergrond is daarvoor te hard en stroef. Deze schokken moeten door goed schoeisel worden opgevangen. Een hoge mate van demping en veerkracht is daarom noodzakelijk. Verder moet de schoen over een stevige bovenkant beschikken wat de stabiliteit tijdens het spel ten goede komt.

Goede tennisschoenen kopen voor hardcourtbanen doe je hier: Voor heren : K-Swiss Hypercourt Express en hier voor dames: Asics Court Speed FF Limited Edition Dames

3. Smashcourt

Smashcourt banen zijn ontwikkeld om de nadelen zoals weersgevoeligheid en het vele onderhoud van gravelbanen te omzeilen. Het is een all-weather type baan die de eigenschappen van gravel en kunstgras als het ware in zich verenigt. De ervaring is dat het comfortabel speelt omdat je je goed kunt afzetten van de toplaag , goede grip geeft en prettig glijdt. De schoeneisen die aan een smashcourt baan gesteld worden zijn vooral goede grip en slijtvaste zijkanten vanwege het glijden. Goede smashcourt schoenen voor heren zijn de Nike Air Zoom Vapor Cage. Voor dames: Nike Air Zoom Vapor Prestige Dames.

4. Kunstgras

Kunstgras banen kunnen erg glad zijn zeker als ze met zand zijn bestrooid. Daarom is een schoen nodig met een harde zool van rubber met een visgraat- of nopjesprofiel om je goed af te kunnen zetten. De zool van een kunstgras schoen is vaak wat groter. Dit zal ook voor meer grip zorgen op het kunstgras. Daarnaast is het van belang dat de schoen een flexibele bovenkant heeft. Dit om te zorgen dat je voet niet bekneld raakt door het snelle wenden en keren tijdens het spel.  Tennisschoenen kopen voor kunstgras voor dames Asics Solution Speed Clay / Kunstgras Voor heren: Adidas Courtjam Bounce Heren.

5. Tapijt

Een tapijtbaan is zachter dan een hardcourt baan en bevindt zich vaak indoor tennishallen. Een andere benaming voor de tapijtschoen is daarom indoor tennisschoen. De baan is erg stroef waardoor glijden niet mogelijk is. De schoenen voor deze baan die speciaal voor deze baan zijn ontwikkeld worden gekenmerkt door een gladde zool waardoor je je makkelijk en snel over het tapijt kunt bewegen. Het tempo van het spel ligt vaak hoog. Je snel kunnen verplaatsen is daarbij belangrijk.

Een tapijtschoen moet dus voor stabiliteit en demping van de schokken kunnen zorgen. Een verkeerd profiel onder deze kan zorgen voor blessures omdat de voet dan blijft staan. Tennisschoenen kopen voor tapijt voor heren doe je hier: Nike Air Zoom Vapor Prestige Indoor. Tapijt tennisschoenen kopen voor dames hier: Nike Air Zoom Prestige Indoor Dames.

6. Gras

Wie gras zegt zegt Winbledon en ja, ook Rosmalen. Het is erg lastig om een grasbaan in goede tennisconditie te houden. Dat is de reden dat er niet vaak op wordt gespeeld. In vergelijking met gravelbanen valt op dat de rally’s op gras vaak korter zijn. Het is een snel type spel dat je moet liggen. Gras is van nature (licht) vochtig en kan daarom vrij glad zijn.

Uitglijden met vervelende blessures als gevolg ligt op een grasbaan op de loer, meer dan op andere banen. Dit stelt hoge eisen aan het schoeisel. Grasschoenen moeten erg veel grip kunnen bieden. Een gras tennisschoen heeft daarom kleine korte nopjes. Die beschadigen het gras minimaal en geven tegelijkertijd zoveel mogelijk grip.. Een ander opvallend kenmerk van een grascourt is dat de bal snel op je afkomt en minder hoog op stuitert dan op bijvoorbeeld een gravelbaan. Om daar snel en adequaat op te kunnen reageren is ook die rubberen noppenzool een must! De adidas adiPower Barricade W Grass  is een goede damesschoen voor het gras. De BABOLAT Propulse Wimbledon Men White is een schoen voor onder meer gras.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat het erg lastig is om aan specifieke tennisschoenen voor gras te komen. Dat heeft ermee te maken dat deze baansoort zeldzaam is. Het beste is dan de Clay-zool, een diep visgraat profiel dat op de schoen ligt. Dit zorgt voor veel grip en schokabsorptie.

Meerdere schoenparen voor de proftennisser

Een professionele tennisser speelt op verschillende ondergronden. Daarom zal hij meerdere soorten tennisschoenen in zijn tennisuitrusting hebben. Voor de minder fanatieke tennissers zijn er hybride schoenen te koop, een tussenvorm waarmee je op meerdere ondergronden uit de voeten zou moeten kunnen. Je merkt aan de formulering al wel dat wij van dejuistesportschoen.nl hier absoluut geen voorstander van zijn. Vergelijk het met een 4-wheel drive terreinwagen. Hoewel je ermee op de snelweg kunt rijden zal hij alleen in heuvelachtig terrein het best tot zijn recht komen.

Zo ook met de specifieke tennisschoenen: Ga je voor kwaliteit, perfect en sportief draagcomfort maar zeker ook voor veiligheid, kies dan voor een schoen die specifiek is ontwikkeld voor de omstandigheden en ondergrond waarop je de sport uitoefent. Pijnlijke blessures voorkomen door iets meer uit te geven, heeft dan de voorkeur.  

Een paar tips m.b.t. tennisschoenen

  • Koop tennisschoenen met een sterk bovenwerk. Dit om te voorkomen dat je tijdens het tennissen te weinig steun krijgt van de schoen met de vele zijwaartse bewegingen die je maakt.
  • Tijdens het gebruik slijten je schoenen. De mate waarin schokken nog kunnen worden geneutraliseerd, is bij half versleten schoenen niet te onderschatten. Te lang wachten met vervangen van schoenen kan het risico van blessures verhogen.
  • Om te voorkomen dat je schoenen gaan stinken en schimmelen, moet je na het sporten de schoenen uit de tas halen om ze te laten drogen.
  • Als je op zoek bent naar goedkope tennisschoenen, klik dan hier.

Tennis accessoires

Decathlon en Bol.com hebben veel accessoires voor tennis in het assortiment. Dit bericht ‘tennisschoenen kopen’ zou niet compleet zijn als we geen balletje zouden opgooien over Decathlon met onder meer Tennispolsbandjes – Tennisgrip – Trillingsdempers – Hoofdbandjes – enz. Ook bij Bol.com is op dat gebied van alles verkrijgbaar. Denk dan aan Tennisrackethoes – Tennisballen – Tennisdempers – enz.

Hoge kwaliteit tennisrackets van naam bij Bol.com

Om deze blog ‘tennisschoenen kopen’ compleet te maken, wijzen we je op de tennisrackets van BOl.com. Als je van een hoge kwaliteit tennisracket houdt maar niet de hoofdprijs wil betalen, is Bol.com RAZEND INTERESSANT. Topmerken rackets als Babolat, Wilson, Dunlop worden met een paar klikken bij jou aan huis bezorgd. Kijk hier om deze topmerken tennisrackets te bestellen!

Mooie tenniskleding bij TENNIS-DIRECT

Ten slotte in dit blog ‘tennisschoenen kopen’ iets over tenniskleding. Voor een megagrote keus op het gebied van tenniskleding is de tenniskleding specialist Tennis-Direct een uitstekende en betrouwbare keus!

‘Tennisschoenen kopen’ koopinformatie

Bol.com

Tennisschoenen kopen bij Bol.com. Wij hebben alvast een selectie
voor je gemaakt voor de beste tennisschoenen.

Decathlon

Tennisschoenen kopen bij Decathlon. De specialist op het gebied van tennisschoenen en accessoires. Klik voor aanbiedingen.

PerrySport

Tennisschoenen kopen bij PerrySport. Bij Perry vind je grote merken voor kleine prijzen. Sorteer meteen op merk. Klik op de knop hieronder.

Hopelijk hebben wij van dejuistesportschoen.nl jou kunnen helpen en heb je iets gehad aan dit bericht ‘tennisschoenen kopen’. We verbeteren onze service graag. Heb je iets gemist of heb je tips of tops? Laat ons dat dan weten. Gebruik daarvoor het contactformulier onderaan de pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *