Zoektocht op rolletjes

Ben je op zoek naar een paar nieuwe rollerskates? Rol en scroll dan door dit blogbericht ‘rollerskates kopen’ en maak kennis met de vele mogelijkheden die dejuistesportschoen.nl voor jou verzamelt. De rolschaatsen van vroeger zijn weer helemaal terug van weg geweest. Naast koopinformatie lees je ook over de techniek van het leren rolschaatsen en over bescherming en onderhoud van je rollerskates. Laten we snel van start gaan.

Rolschaatsen is voor alle leeftijden

Rolschaatsen zijn voor alle leeftijden en voor diverse disciplines te gebruiken. Ze zijn geschikt voor disco- en danssessies, terwijl andere modellen meer bedoeld zijn voor serieuze trainingen. Ook kunnen ze worden gebruikt als transportmiddel of voor de langere afstand.

Rolschaatsen hebben een klassieke uitstraling met vier wielen die per paar naast elkaar zijn gerangschikt. Dankzij de brede bodemplaat krijg je een veel hoger stabiliteitsgevoel met inline-skates. De vele ontwerpen en retro-versies van de rolschaatsen roepen bij volwassenen nostalgische herinneringen op uit hun kindertijd. Rolschaatsen zijn daarom geschikt voor mensen van alle leeftijden.

Rolschaatsen is erg gezond

In dit blog rollerskates kopen’ ook iets over rolschaatsen en gezondheid. Rolschaatsen is een complete training en dus een zeer gezonde bezigheid. Tijdens het rolschaatsen gebruik je alle spieren van je lichaam inclusief die van het hart. Rolschaatsen staat gelijk aan joggen qua gezondheidsvoordelen, verbranding van lichaamsvet, calorieverbruik en ontwikkeling van beenspieren.. In een uur rolschaatsen verbrand je tot 600 calorieën. Dertig minuten intensief rolschaatsen verhoogt je hartslag tot zo’n 150 slagen per minuut. Naast deze gezonde voordelen ontwikkel je met langere tochten je coördinatie en uithoudingsvermogen en verbeter je het gevoel voor balans. Rollerskates kopen is dus een goed idee.

Geeft u liever iets meer uit voor een goede kwaliteit rolschaats?

WAAR OP LETTEN BIJ ROLLERSKATES KOPEN

Dit blog ‘rollerskates kopen’ moet uiteraard een aantal belangrijke aandachtspunten onder jouw aandacht brengen. Hier komen ze:

 1. Welke maat moet ik hebben?
 2. Harde of zachte wielen?
 3. Hard-boots of soft-boots?

1. Welke maat rolschaatsen moet ik hebben?

Bij het kiezen van de juiste maat is het belangrijk dat ze goed om je gehele voet, dus zowel je hiel, zijkant als wreef, goed aansluiten maar niet knellen. Niet te stevig en niet te los. Is de schoen te groot dan liggen blaren op de loer.

Als ondergrens en bovengrens kun je het volgende aanhouden: Kies minimaal dezelfde maat als jouw gangbare schoenmaat en maximaal 1 maat hoger dan dat. Als het de eerste keer is dat je rolschaatsen koopt is het beste advies om voor 1 maat groter te gaan dan je eigen schoenmaat tenzij de maattabel anders aangeeft.

Lees die maattabel dus altijd! Die is normaal gesproken te vinden op de product pagina. Belangrijke vuistregel: Jouw schoenen zijn te klein als je tenen de neus van de schoen raken.

Rollerskates kopen

2. Harde of zachte wielen?

In dit blog ‘rollerskates kopen’ nuttige informatie over de wielen. De hardheid van de wielen wordt uitgedrukt met een getal tussen de 0 en 100-A. Hoe dichter bij de 100 hoe harder de wielen zijn. Als de waarde tussen de 90-A en 100-A zit, is er sprake van harde wielen.

De gemiddelde hardheid zit tussen de 80-A en 86-A terwijl 74-A tot de zachte wielen wordt gerekend. Hoe harder de wielen, hoe langer de levensduur. Het nadeel is dan wel dat ze minder comfortabel rijden omdat ze minder makkelijk de oneffenheden in het wegdek absorberen. Ook bieden harde wielen minder grip.

Het tegengestelde is ook waar: Hoe zachter de wielen, hoe sneller de slijtage. Daar staat tegenover dat je meer grip hebt en dat het comfortabeler rijdt. Het is een persoonlijke keuze. Voor lange tochten raden we de gemiddelde hardheid aan.

3. Het verschil tussen hard-boots en soft-boots

Als je rolschaatsen koopt heb je de keus uit rolschaatsen met een zachte schoen (soft-boots) of rolschaatsen met een harde schoen (hard-boots).

Als je met je rolschaatsen gaat dansen, stunten of naar de disco wil, koop dan de soft-boots. Deze zijn geschikt om snel en soepel te wenden en te keren. Ze zijn ook lichter in gewicht en ventileren beter.

Ben je van plan om lange tochten te maken, dan is stevigheid en ondersteuning belangrijk. Je hebt dan rolschaatsen met een harde schoen nodig. Voordeel van hard-boots is tevens dat de binnenschoen vervangbaar is, mocht deze door slijtage of schade aan vervanging toe zijn.

Kinderrolschaatsen in maat verstelbaar

Dit blog ‘rollerskates kopen’ vergeet de kleine rollerskaters niet. Een kindervoet groeit snel Hoe jammer is het dat een paar nieuw gekochte rolschaatsen na een half jaar al weer te klein zijn. Daarom zijn kinderrolschaatsen soms verstelbaar in maat. Die kinderrolschaatsen kunnen tot maar liefst 4 maten groter worden versteld. Dit is eenvoudig te doen met behulp van een knop bij de hiel van de rolschaats.

ROLLERSKATES kopen bij DECATHLON

Rollerskates kopen bij Decathlon is een goed idee. Decathlon heeft meerdere soorten rolschaatsen in het assortiment zowel voor kinderen als voor volwassenen. Decathlon heeft zelfs een eigen ontwikkelingslijn opgezet met de merknaam Oxelo. Maar ook andere merken rolschaatsen zoals Powerslide en Fila zijn bij Decathlon verkrijgbaar. Rolschaatsen in diverse, leuke kleuren zoals blauw, zwart en wit maar ook in zachte kleuren. Kortom: Ben je op zoek naar een paar stijlvolle, degelijke en betaalbare rolschaatsen? Bij Decathlon zal je voor rollerskates kopen snel en eenvoudig slagen!

ROLLERSKATES kopen bij BOL.COM

In dit blogbericht ‘rollerskates kopen’ willen we jou zoveel mogelijk keus geven. Bol.com is een reus op het internet met een flink assortiment rollerskates. Uitstekende merkrolschaatsen voor iedereen, als je serieus op zoek bent zal je daar bij Bol.com zeker voor slagen. Je vindt er verschillende gerenommeerde merken als Nijdam, Impala, SFR enzovoorts. Rollerskates kopen voor dames en heren en voor kinderen.

ROLLERSKATES kopen bij PLUTOSPORT

Plutosport bezorgt wanneer het jou het beste past! Als je op de link onderin dit bericht ‘rolschaatsen volwassenen goedkoop’ klikt en je bestelt je vandaag voor 22.00 uur, dan leveren we de volgende dag. Alleen zondag is geen afleverdag. Je kunt ook kiezen voor een dag die beter bij je past of voor levering ‘s avonds. Liever vandaag nog in huis? We bezorgen je pakket thuis als je voor 13.30 uur besteld. Dit kan alleen op maandag t/m vrijdag, je ontvangt je pakket dan tussen 17.00 en 22.00 uur. Helaas is same day delivery niet beschikbaar voor de Waddeneilanden. Klik hier om het assortiment voor rolschaatsen voor volwassenen gerangschikt qua prijs van laag naar hoog te bekijken.

ROLLERSKATES kopen bij ALIEXPRESS

AliExpress is een van de meest bekende webshops op het hele internet. Het principe is vergelijkbaar met Marktplaats maar het is veel professioneler opgezet. Bij AliExpress kun je uitstekend terecht voor een paar goede merkrolschaatsen. Klik onderin deze blog ‘rolschaatsen volwassenen goedkoop’ op de knop in de oranje rechthoek. GRATIS verzending en GRATIS retournering.

Hoe leer je rolschaatsen?

Oefenen doe je op een rustige plek op een effen ondergrond zoals asfalt.

 • Zet je voeten op schouderbreedte uit elkaar.
 • Buig je knieën lichtjes en leun je bovenlichaam een ​​beetje naar voren. Dit blijft je uitgangspositie tijdens het rolschaatsen.
 • Oefen eerst het evenwicht bewaren terwijl u staat.
 • Oefen daarna het lopen met je rolschaatsen. Om dit te doen, lijnt u uw voeten zo uit dat uw hielen naar elkaar wijzen en uw tenen naar buiten wijzen. Zet kleine stapjes voorwaarts.
 • Pas als je je zelfverzekerd voelt, kun je grotere stappen nemen en beginnen te rollen.
 • Schakel nu van de ene voet naar de andere en laat je elke keer een beetje uitrollen.
 • Begin met het uitoefenen van druk op de rollers op één voet per keer, en druk jezelf af om vaart te krijgen. Het doel is een glijdende beweging.
 • Houd uw knieën gestaag gebogen, uw romp iets naar voren en uw armen licht gebogen om het evenwicht te bewaren.
 • Bekijk de video hieronder om te zien hoe je snelheid kunt ontwikkelen.

Toe stop

Aan de voorkant van de rolschaats bevindt zich de rem. Dit is een gemonteerd remblokje (toe-stop) dat je met je achterste been op de grond drukt waardoor je snelheid mindert. Een andere functie van deze toe-stop is dat je je er heel goed mee kunt afzetten om acceleratiesnelheid te maken. De toe stop is demontabel en kan dus gemakkelijk worden vervangen. Dit moet echter wel gebeuren vóórdat deze geheel is versleten. Ben je daar te laat mee dan is het lastig tot onmogelijk het blokje er nog af te krijgen. Bij bepaalde modellen is het mogelijk om de toe-stop een kwarslag te draaien. Doe dit dan geregeld zodat je de stopper gelijkmatig slijt voor een langere levensduur.

ROLSCHAATSEN logische opstap naar skeeleren

Voor iedereen die wil leren skaten, skeeleren of schaatsen, zijn rolschaatsen een uitstekende manier om mee te beginnen. De belangrijkste overeenkomst van rolschaatsen met de genoemde sporten is het bewaren van het evenwicht Rolschaatsen is echter veiliger omdat de snelheid een stuk lager is. Bovendien zorgen de 2 wielen voor en achter voor veel meer stabiliteit dan bijvoorbeeld bij skeelers. In de negentiger jaren verdrong het inline skaten het rolschaatsen grotendeels. Maar de laatste jaren is de rolschaats meer en meer terug van weg geweest. En terecht … ze zijn een prima en sportief vermaak voor kinderen en kunnen een prachtige voorloper zijn voor skeeleren en aanverwante sporten.

Skate Bescherming

Dit blog ‘rollerskates kopen’ moet ook zeker over veiligheid gaan. Draag tijdens het rolschaatsen op zijn minst een helm! Ook al ben je een gevorderde rolschaatser, een valpartij ligt altijd op de loer. De blessures en schade die je daardoor kunt oplopen zijn het risico beslist niet waard. Daarnaast is het dragen van polsbeschermers geen overbodige luxe. Bij een val gebruik je in een reflex je handen om de val te breken. Polsbeschermers beschermen je handen tegen de schade die de directe ondergrond onherroepelijk toe zal brengen. Verder zijn kniebeschermers en elleboogbeschermers zeer aan te bevelen. Uitleg overbodig. Klik op deze link om toegang te krijgen tot veiligheidshelmen in verschillende maten, soorten en kleuren.

Bij Decathlon en Bol.com veel keus in beschermende kleding

Decathlon biedt helmen, pols-, knie- en elleboogbeschermers aan. Dit blog ‘rollerskates kopen’ zou niet compleet zijn zonder deze beschermende middelen te noemen. Decathlon verkoopt onder meer beschermende kleding van het eigen ontwikkelde merk Oxelo. Daarnaast van andere gerenommeerde merken als B’twin, Fila, Oroks en Powerslide. Klik hier voor de verschillende beschermende accessoires die niet mogen ontbreken als je een sport op wieltjes doet.

Ook bol.com neemt de risico’s van het rolschaatsen serieus. Klik op de link voor een scala aan beschermingsartikelen voor rolschaatsen, skeelers en skateboards.

Goed onderhoud van rolschaatsen is belangrijk

Goed onderhoud is van essentieel belang voor een langdurig plezier van je rolschaatsen. Rollerskates kopen doe je immers niet elke dag. Zorg ervoor dat je rolschaatsen droog en schoon blijven. Bescherm in het bijzonder de kogellagers tegen zand, vocht en water. Van het rollen en stoppen verslijten de wielen en de toe-stop. Dat is het normale slijtproces en kan worden verholpen met nieuwe wielen en een nieuwe toe-stop. Maar let vooral op de conditie van een belangrijk onderdeel: de kogellagers. Deze zijn bepalend voor de snelheid. Regelmatige reiniging en opnieuw invetten van de kogellagers met olie behoort tot een goed onderhoud en verlengt de levensduur.

‘Rollerskates kopen’ koopinformatie

Bol.com

Deze internet gigant heeft veel keus voor jou als je op zoek bent naar merkrolschaatsen. Klik op de link hieronder.

Decathlon

Deze sportgigant met fysieke winkels en een enorme webshop, verkoopt uitstekende rolschaatsen. Klik op de link hieronder.

Ali-Express

Deze wereldwijde internet kolos heeft voor jou zeker een paar rolschaatsen als je serieus op zoek bent. Klik op de link hieronder.

Hopelijk hebben wij van dejuistesportschoen.nl jou kunnen helpen en heb je iets gehad aan dit bericht ‘rollerskates kopen’. We verbeteren onze service graag. Heb je iets gemist of heb je tips of tops? Laat ons dat dan weten. Gebruik daarvoor het contactformulier onderaan de pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *