Een berg ski-informatie en prijzen die bergafwaarts gaan

Als jij toe bent aan een paar nieuwe skischoenen en je koopt liever met alle voordelen van online, lees dan dit bericht ‘nieuwe skischoenen kopen’ zeker helemaal door. Wij van dejuistesportschoen.nl steken er een skistokje voor dat je dit bericht verlaat zonder tevreden te zijn over de tips en links die we je aanbieden. We doen ons uiterste best om te zorgen dat jij bij een paar uitstekende en betaalbare skischoenen uitkomt.

Wat je in dit bericht ‘nieuwe skischoenen kopen’ kunt verwachten zijn de volgende drie dingen: 1. Nuttige informatie over skischoenen. 2. Heel veel bruikbare en eerlijke tips over het passen van skischoenen. 3. De beste online aanbieders waar je terecht kunt voor skischoenen van uitstekende kwaliteit voor een kleine prijs. Verwacht hier dus geen ellenlange teksten. Laten we gelijk beginnen …

Nieuwe skischoenen kopen

Online mogelijk als je weet welke skischoen

Online bestellen van skischoenen is heden ten dage zeker een optie. Onder de voorwaarden van thuis laten bezorgen en omruilen voor een andere maat of retourneren voor een terugbetaling. Bij een winkel als Decathlon bijvoorbeeld (lees daarover verderop in dit blog ‘waar skischoenen kopen’) heb je maar liefst 365 dagen de tijd om dit te doen. Het grote voordeel echter van zelf een skiwinkel binnen te stappen is het persoonlijke advies. Ervaren medewerkers kunnen jou helpen met het kiezen van een juiste schoen.

Belangrijke vraag is of je zeker bent van je zaak welke skischoen je wilt hebben. Het is namelijk erg belangrijk dat de schoen goed past om pijnlijke voeten en teleurstellingen te voorkomen. Het zou jammer zijn als door slecht passende skischoenen jouw wintersport plezier als sneeuw voor de zon verdwijnt. Lees verderop in dit blog ‘nieuwe skischoenen kopen’ veel goede en eerlijke tips die jou verder kunnen helpen aan een paar mooie skischoenen waar je lang plezier van zult hebben.

Voordelen van online winkelen

In dit bericht ‘nieuwe skischoenen kopen’ willen we de voordelen van online winkelen noemen. Die zijn er in overvloed.

 • Geen reistijd
 • Geen parkeerplaats zoeken
 • Je kunt 24 / 7 online terecht om te shoppen
 • Geen gesjouw met producten
 • Geen verkopers die je kunnen beïnvloeden maar in alle rust zoeken wat je wil
 • Veel groter aanbod dan een fysieke winkel ooit kan hebben
 • Eenvoudig prijzen vergelijken tussen aanbieders
 • Het wordt thuis bezorgd
 • Gezellig vanuit huis met een kopje koffie op de bank je producten bestellen
 • Online zie je vaak reviews van een product. Ervaringen van gebruikers zijn vaak objectiever dan wat er in winkels door verkopers wordt verteld

Meer en meer consumenten kopen daarom online onder de voorwaarden van gratis ruilen en/of retourneren.

Weinig kans via Marktplaats

De kans van slagen op het vinden van tweedehands skischoenen is vrijwel nihil. In dit blog ‘nieuwe skischoenen kopen’ willen we de Marktplaats optie toch even noemen. Skischoenen moeten aansluiten bij jouw voetmaat, voetbreedte, wreefhoogte en je kuit. Ze moeten passen bij jouw ski-stijl en ski-techniek. Om nog maar te zwijgen over de bacteriën waar gedragen skischoenen vaak vol mee zitten. Als er verder nog aanpassingen gedaan moeten worden waarvoor je extra moet betalen, is de aantrekkelijkheid van een tweedehands voordeeltje er snel af en lukt dat alleen met een flinke dosis geluk.

Nieuwe skischoenen kopen

De eerste skischoenen

Iets over de geschiedenis van skischoenen in dit blog ‘nieuwe skischoenen kopen’. Bob Lange staat min of meer aan de basis van de eerste skischoenen. Hij ontwikkelde in de jaren 60 van de vorige eeuw de eerste plastic skischoen. Daarvoor bestond een skischoen uit een paar warme winterlaarzen die met riempjes op een paar houten latten waren vastgemaakt. Bij een latere verbeterde versie hiervan werden de neus en de zool verstevigd en ontstonden de eerste skibindingen met een lus. Aanvankelijk hadden deze eerste officiële skischoenen veters. Dat bleek echter geen succes en al snel kwamen er de bekende clips op de skischoenen.

Alles bij elkaar duurde het zeker 10 jaar voordat de eerste gepatenteerde skischoen van het merk Lane op de markt kwam. In die jaren een gerenommeerd merk waar alle toppers op skieden.

Wat zijn skischoenen eigenlijk?

In dit bericht ‘nieuwe skischoenen kopen’ kort iets over wat skischoenen nu eigenlijk zijn. Skischoenen zijn de speciaal gemaakte schoenen die zo gevormd zijn dat ze in je skibindingen passen. Ze zijn de onmisbare verbinding van jouw voeten en de ski’s. Globaal zijn de skischoenen in te delen in drie hoofdcategorieën. Elk van die categorieën heeft zijn eigen kenmerkende stijfheid. 1. race. 2. sport. 3. comfort. Fabrikanten maken tegenwoordig ook schoenen in subcategorieën. Een paar voorbeelden hiervan zijn: Park & Pipe, All mountain en All mountain back-side en Freeride & Freestyle.

Over de flex-index

Een belangrijke vraag bij het passen van skischoenen in dit bericht ‘nieuwe skischoenen kopen’ is hoe stijf je de schoenen wilt hebben. Er is een handige flex-index ontwikkeld waarbij de stijfheid aangeduid wordt met een getal op de zijkant van de schoen. Hoe hoger het getal hoe stijver de schoen. Hoe stijver de schoen, hoe directer de overbrenging van je bewegingen van je voet in de skischoen naar de ski. Ben je een skiër die een prestatie wil neerzetten, dan heb je schoenen met een hoge flex-index nodig.

Het werkt globaal als volgt: De totale flex zit tussen de 60 en 130. Soft heeft een flex tussen de 60 en 70. Medium heeft een flex tussen de 80 en 90. Hard heeft een flex tussen de 100 en 130. Voor beginnende skiërs raden we altijd de softe skischoen aan. Deze draagt comfortabeler. De gevorderde skiër kan kiezen voor medium terwijl de doorgewinterde skiërs vaak voor de hoogste hardheid gaan. Belangrijk: De genoemde flexgetallen kunnen per merk verschillen! Houd dus altijd goed de specificaties van het merk in de gaten!

17 gouden tips voor skischoenen passen

Dan nu in dit bericht ‘nieuwe skischoenen kopen’ 17 eerlijke tips over het passen van skischoenen.

 • Pas skischoenen nooit ‘s morgens maar in de loop van de middag of ‘s avonds. Later op de dag zijn voeten dikker.
 • Je voeten zwellen nog meer tijdens het skiën omdat ze warmer worden. Houd daar rekening mee als je skischoenen koopt.
 • Belangrijker dan de leuke looks van skischoenen is dat je skischoen goed om je voeten past. Stel hierin prioriteiten voor jezelf.
 • Wees eerlijk in wat voor niveau skiër je bent. Zoek de juiste schoen die bij jouw niveau past.
 • Houd bij aankoop van nieuwe skischoenen rekening met de mankementen of pijnlijke plekken van je laatste paar skischoenen. Wat was goed en wat moet beter?
 • Leun tijdens het passen van de schoen een beetje naar voren in de werkelijke skihouding.
 • Knip je nagels. Bij het passen kan de lengte van je nagels van invloed zijn op de maat skischoen die je koopt. Bij skischoenen komt dit preciezer dan bij gewone schoenen omdat je een naar voren gebogen houding hebt.
 • Voor een beginnende skiër worden de flexibele schoenen aangeraden. Het komt vaak voor dat mensen skiën met een te stijve schoen. Dit zit bij een beginnende skiër de ontwikkeling van een goede techniek flink in de weg. Een te stijve schoen belemmert de controle over je ski’s.
 • Skischoenen in ‘halve maten’ bestaan niet. Halve maten zouden qua ontwikkeling en productie van ski-mallen veel te kostbaar worden. Het is wel mogelijk om halve maten zelf te creëren door de dikte van het inlegzooltje of door een lengtestretch te doen van de buitenschaal en / of de binnenschoen.
 • Pas je skischoenen altijd mét je skisokken aan die je tijdens het daadwerkelijke skiën ook aan hebt.
 • Een van de belangrijkste tips in ‘nieuwe skischoenen kopen’: Koop je skischoenen niet te groot en niet te klein. Te ruim zittende schoenen kunnen een oorzaak van blaren zijn. Je hebt ook minder contact met de ski en daardoor zwabberende ski’s en slecht stuurgedrag.. Te klein zittende schoenen levert knelling en pijnlijke voeten op.
 • Om erachter te komen of er nog aanpassingen nodig zijn aan je nieuwe, favoriete skischoenen, is het slim om ze te testen op een Nederlandse indoor baan met ‘echte’ sneeuw. In zo’n indoor hal is de temperatuur heel anders dan in de skiwinkel. Dat heeft invloed op hoe de skischoen aanvoelt. De skischoen is bij lagere temperatuur stijver.
 • Het is mogelijk voor een perfecte fit om de shell (buitenschoen) te verwarmen. Hierdoor vormt de schoen zich optimaal aan de voet aan. Om skischoenen perfect te laten passen is een bezoek aan de skiwinkel dus zeker aan te raden.
 • Gebruik altijd de maattabellen van het merk schoen dat je koopt. Van de verschillende merken kunnen de maataanduidingen wel verschillen, wees daar alert op.
 • Dat verschil in getallen geldt ook voor de flex-index. Een stijfheid 120 van het ene merk kan flexibeler zijn dan het flex-indexgetal 120 van een ander merk. Vraag altijd de experts.
 • Gemiddeld gaan skischoenen ongeveer 15 skiweken mee.
 • De laatste tip in ‘nieuwe skischoenen kopen’: Kijk uit met skischoenen die ouder zijn dan 10-15 jaar. Die zijn in de meeste gevallen niet meer veilig. De kunststoffen waarvan de skischoenen zijn gemaakt zijn in de loop van de jaren poreus geworden en uitgehard.

WAAR NIEUWE SKISCHOENEN KOPEN?

NIEUWE SKISCHOENEN KOPEN BIJ DECATHLON

Decathlon grootste wintersportketen ter wereld

Decathlon biedt alles op skigebied aan aan tegen een lage prijs. Zo scherp zijn is mogelijk omdat Decathlon de grootste wintersportketen ter wereld is. Als jij ook trendy en comfortabel de skipiste op wil en klaar bent voor een onvergetelijke skivakantie, dan zijn de betaalbare skischoenen van Decathlon een goede keuze!

Unieke garantie van maar liefst 2 jaar!

Decathlon is zeker van de kwaliteit van zijn skischoenen. Deze specialist op sportgebied en heeft een groot assortiment aan skischoenen voor dames, heren en kinderen. Je vindt hier comfortabele en technische skischoenen voor zowel beginnende als gevorderde skiërs van o.a. Wedze, Salomon, Nordica en Rossignol. Klik op deze link om de skischoenen van Decathlon te bekijken. Decathlon biedt 2 jaar garantie op alle skischoenen en ski- en wintersportproducten. Daarom verdient Decathlon een plek in dit bericht ‘nieuwe skischoenen kopen’.

Uniek retourbeleid van 365 dagen met gratis retour!

Bevalt je aankoop bij nader inzien toch niet? Geen enkel probleem. Nieuwe skischoenen kopen is zonder risico bij Decathlon omdat deze winkel een retourbeleid hanteert van maar liefst 365 dagen zoals in de eerste alinea van dit blog ‘nieuwe skischoenen kopen’ al genoemd. Ook als je je schoenen al hebt geprobeerd of aangepast, kun je ze terugsturen of inleveren in een van de 19 winkels. Je kunt je bestelling thuis laten bezorgen óf gratis afhalen in een van de Decathlon winkels, die verspreid over Nederland liggen.

Skiërs opgelet!

Skiërs opgelet! Bij Decathlon profiteer je van skischoenen op maat. Alle producten zijn uitvoerig getest, waardoor je gegarandeerd de piste op gaat met een product van hoge kwaliteit. Geen probleem als het je in eerste instantie niet lukt om een keuze te maken uit het waanzinnige assortiment. Op de website is het je gemakkelijk gemaakt. Aan de linkerkant vind je vele filters die jouw shopervaring onvergetelijk maken. Maak gebruik van deze filters om je voorkeuren aan te vinken en te filteren.

Uitsluitend hoogwaardige kwaliteit

In het assortiment vind je uitsluitend schoenen van hoogwaardige kwaliteit (materialen, afwerking, etc.). Aan alles is gedacht om jou een comfortabele ervaring te bezorgen op de piste. Ze zijn makkelijk aan te trekken en blijven tijdens intensieve sportactiviteiten lekker zitten. Je voeten zijn goed beschermd tegen de kou en tegen vallen! De schoenen zijn voldoende stijf en daardoor perfect voor iedere skiër. Sommige binnenschoenen van de skischoenen op maat zijn voorgevormd en 100% thermovervormbaar.

Ook is de schoen positiebehoudend. Dankzij de buckles (gespen) zijn de schoenen instelbaar voor iedere voet. Door deze unieke eigenschappen past de skischoen zich altijd aan naar je voet, wat het draagcomfort enorm verhoogt. Dat zijn in dit blog ‘nieuwe skischoenen kopen’ bij elkaar al heel wat eigenschappen van skischoenen op een rij.

NIEUWE SKISCHOENEN KOPEN BIJ BEVER

Bever heeft al sinds het ontstaan een duidelijke relatie met de natuur. Daarom mag Bever niet ontbreken in dit blog ‘nieuwe skischoenen kopen’. De grondlegger, Fred van Olphen, gaf vanuit een duidelijke behoefte aan goed materiaal om in de natuur te kunnen overleven, het bestaansrecht aan Bever. Bever streeft ernaar zoveel mogelijk mensen te laten genieten van al het moois dat de natuur ons kan bieden. Samen met haar partners streeft Bever naar een respectvolle omgang met de natuur. Klik op deze link om de aanbieding in skischoenen van Bever te zien.

NIEUWE SKISCHOENEN KOPEN BIJ PERRYSPORT

Perry Sport heeft voor verschillende type skiërs de perfecte skischoenen in huis. Daarom ook een plek voor Perrysport in ‘nieuwe skischoenen kopen’. Of je nu een doorgewinterde skiër bent of pas net komt kijken. Bekijk hier de grote collectie van Perry. Perry hanteert een 30 dagen retourtermijn.

NIEUWE SKISCHOENEN KOPEN BIJ DAKA

DAKA IS ERKEND WINTERSPORTSPECIALIST

DAKA is erkend wintersportspecialist! Daarom mag DAKA niet ontbreken in dit blog ‘nieuwe skischoenen kopen’. De medewerkers van DAKA geven je een goed en gedegen advies op het gebied van wintersport. Veel ervaring in de selectie en inkoop van de wintersport producten en passie voor wintersport spelen hierbij een grote rol. Hierdoor ben je niet alleen verzekerd van een goed advies, maar ook van een perfecte kwaliteit van producten. Klik op deze link om naar de aanbiedingen van skischoenen van DAKA te gaan.

Nieuwe skischoenen kopen bij Bol.com

Het is bizar maar Bol.com is inmiddels tot zo’n gigant uitgegroeid dat het vrijwel alle concurrentie achter zich laat als het aankomt op prijs / kwaliteit verhouding en keus. Ook als het over skischoenen gaat. Met meer dan 300 zoekresultaten op skischoenen. Alle grote merken zijn vertegenwoordigd. Bol.com mag daarom niet ontbreken in dit blog over ‘nieuwe skischoenen kopen’. 

Klik op deze link om toegang te krijgen tot het assortiment skischoenen van het merk Fischer.

Klik op deze link om toegang te krijgen tot het assortiment skischoenen van het merk Salomon.

Skikleding bij Decathlon trendy en betaalbaar

Bekijk de skijassenskibroeken, en skihandschoenen van Decathlon om je wintersport outfit en dit blog ‘nieuwe skischoenen kopen’ compleet te maken. Kijk, vergelijk en doe inspiratie op. Om een geslaagde en coole outfit bij elkaar te zoeken raden we je aan om meerdere items uit het aanbod met elkaar te combineren. Zo doe je gegarandeerd mee met de laatste trends. Uiteraard heeft Decathlon ook skisokken voor in je skischoenen.

Veiligheid voor alles, draag een skihelm

Dit bericht nieuwe skischoenen kopen’ is niet compleet zonder te spreken over de veiligheid. Zonder helm de piste op is zeer onverstandig. Mocht je nog geen goede ski-helm hebben, klik op deze link om het assortiment helmen van Bol.com te zien. Bij bepaalde modellen zit de skibril vast aan de helm. Klik op deze link om een groot assortiment losse skibrillen te zien.

Welke landen hebben een helmplicht?

Op de website van Snowplaza is een overzicht te zien van helmplicht per land. Klik op deze link om naar het overzicht helmplicht per land te gaan.

Meer dan 100 wintersport verrassingen met minimaal 50% korting

Houd jij van goedkope verrassingen? In ‘nieuwe skischoenen kopen’ wijzen we je op meer dan 450 wintersport verrassingen. Moonboots, handschoenen, helmen, wintersportjassen enz. met maar liefst 50% korting of meer. OP = OP! Klik op deze link om de 100 goedkope verrassingen op het gebied van wintersport te zien.

‘Nieuwe skischoenen kopen’ koopinformatie

Decathlon

Decathlon is de grootste wintersportketen ter wereld. Met nieuwe skischoenen is Decathlon een zeer interessante optie. Klik op de knop hieronder om naar het assortiment van Decathlon te gaan.

Bever

Bever is een vertrouwd adres ook op het gebied van skischoenen aanbieding. Klik op de link hieronder en bekijk het ruime en mooie assortiment van Bever met soms 50% korting.

DAKA

DAKA is de wintersport specialist. Als je op zoek bent naar skischoenen aanbieding, zit je hier goed. Klik op de knop hieronder om het ruime assortiment skischoenen van DAKA te zien.

Hopelijk hebben wij van dejuistesportschoen.nl jou kunnen helpen en heb je iets gehad aan dit bericht ‘nieuwe skischoenen kopen’. We verbeteren onze service graag. Heb je iets gemist of heb je tips of tops? Laat ons dat dan weten. Gebruik daarvoor het contactformulier onderaan de pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *