Hoge korting op korfbalschoenen!

Als je op zoek bent naar een paar goede korfbalschoenen voor weinig geld ben je hier precies aan het juiste adres. Laat je niet uit het veld slaan als het je nog niet gelukt is. Dejuistesportschoen.nl is jou graag van dienst om precies dat te vinden wat jij zoekt. Hoewel het niet het hele jaar door sale kan zijn, doen we ons uiterste best om jou aan die betaalbare schoenen te helpen waar je nog lang plezier van kunt hebben. We verklappen je alvast dat het is gelukt! Lees daarom dit bericht ‘korfbalschoenen sale’ helemaal en gebruik alle tips en links. Veel korfbalplezier!

Korfbalschoenen sale

Voordelen van online winkelen

In dit bericht ‘korfbalschoenen sale’ willen we de voordelen van online winkelen noemen. Die zijn er in overvloed.

 • Geen reistijd
 • Geen parkeerplaats zoeken
 • Je kunt 24 / 7 online terecht om te shoppen
 • Geen gesjouw met producten
 • Geen verkopers die je kunnen beïnvloeden maar in alle rust zoeken wat je wil
 • Veel groter aanbod dan een fysieke winkel ooit kan hebben
 • Eenvoudig prijzen vergelijken tussen aanbieders
 • Het wordt thuis bezorgd
 • Gezellig vanuit huis met een kopje koffie op de bank je producten bestellen
 • Online zie je vaak reviews van een product. Ervaringen van gebruikers zijn vaak objectiever dan wat er in winkels door verkopers wordt verteld

Meer en meer consumenten kopen daarom online onder de voorwaarden van gratis ruilen en/of retourneren.

Nederlandse sport

Iets over de oorsprong van het korfbal in dit blog ‘korfbalschoenen sale’. Korfbal is een van oorsprong in Nederland bedachte sport. De sport is ‘uitgevonden’ door de Amsterdamse onderwijzer Nico Broekhuysen in het jaar 1902. Broekhuysen kwam in dat jaar op het landgoed Nääs in aanraking met een spel dat eigenlijk de voorloper is van ons huidige korfbal. Korfbal is een bijzondere sport omdat het gespeeld wordt met zowel mannen als vouwen die samen een team vormen.

Daarnaast is er ook een competitie variant waarbij de teams in zijn geheel uit dames bestaat. Of het komt dat de sport in Nederland is uitgevonden is niet precies te traceren, maar nergens ter wereld is korfbal zo groot als in Nederland. Tal van Nederlanders spelen in club- en teamverband korfbal en doen mee in de korfbalcompetitie.

Fotobron: Maarten Boot Korfbalfoto.nl

Algemene regels van het korfballen

Een korfbalveld is 40 meter lang en 20 meter breed. De lengte is verdeeld in tweeën zodat er 2 vakken ontstaan van 20 bij 20 meter. Een team telt 8 spelers: 4 dames en 4 heren. Per vak spelen 2 dames en 2 heren die in dat vak moeten blijven en niet in het andere vak mogen komen. In elk vak staat een paal van 3.50 meter hoogte met bovenop een korf zonder bodem. Dit zijn de algemene regels. Bij de jeugd zijn wat andere regels die bij de leeftijd van de spelers passen zoals een lagere paal en een kleiner veld.

De volgende dingen zijn kenmerkend voor het korfbal:

1. Korfbal is een gemengde sport, iets wat niet vaak voorkomt bij sporten in het algemeen.

2. Korfbal is een 100% teamsport. Het is onmogelijk om alleen te scoren.

3. Korfbal is een sport met alle ruimte voor een individuele speler om acties te maken.

4. Korfbal is een totaalsport zonder specifieke taakverdeling. Alle spelers verdedigen, vallen aan en scoren.

5. Korfbal is een allround sport. Spelers moet lenig, krachtig en snel zijn en een uitstekende conditie hebben.

Eisen aan korfbalschoenen

De schoenen vormen het belangrijkste onderdeel van de korfbaluitrusting. Natuurlijk moet het daarover gaan in dit blog ‘korfbalschoenen sale’. Tijdens het spel word er veel van het schoeisel gevraagd. Accelereren, plotseling stoppen, scherp draaien, springen om een bal te vangen enzovoorts. Je zou eigenlijk eens 5 minuten lang een schoen moeten filmen tijdens een intensieve wedstrijd en dat daarna vertraagd afspelen. Waarschijnlijk zou je versteld staan van wat een schoen tijdens het spel allemaal te verduren krijgt. Het zal duidelijk zijn dat al die bewegingen erg hoge eisen stelt aan de korfbalschoen.

Fotobron: Maarten Boot Korfbalfoto.nl

Wat doen goede korfbalschoenen voor jou?

Goede korfbalschoenen maken natuurlijk nog geen betere speler van jou. Maar het zeker wel zo dat jij op schoenen die je vertrouwt, meer durft! Dat komt het spel zeker ten goede. Wat doen goede korfbalschoenen voor jou?

 • Goede korfbalschoenen verkleinen het risico op blessures
 • Goede korfbalschoenen geven jou voldoende grip bij het afzetten, accelereren en rennen
 • Goede korfbalschoenen hebben een goede pasvorm en zitten niet te ruim
 • Goede korfbalschoenen ondersteunen jouw voeten en enkels bij de snelle, korte bewegingen
 • Goede korfbalschoenen zijn licht in gewicht en vormen geen ‘blok aan je been’
 • Goede korfbalschoenen voelen comfortabel rondom jouw gehele voet
 • Goede korfbalschoenen zijn slijtvast en kunnen tegen een stootje
 • Goede korfbalschoenen geven jou veerkracht om jouw sprongkracht te optimaliseren
 • Goede korfbalschoenen ventileren goed en reguleren het vocht en de warmte in jouw schoen
 • Goede korfbalschoenen dempen de klappen die je na elke sprong in je gewrichten krijgt
 • Goede korfbalschoenen zijn flexibel en ondersteunen jouw plotselinge keringen en wendingen

Welk schoeisel is geschikt voor korfbal?

Als we het over schoenen hebben in dit bericht ‘korfbalschoenen sale’ maken we een onderscheid tussen veldschoenen en kunstgras schoenen. Het bekende merk Asics is al jaren bezig met het door ontwikkelen van de kunstgras korfbalschoen. De Asics Gel Provost MT is een door veel Nederlandse korfballers geliefde schoen. Mizuno is een Japans merk dat ook uitstekende, veel gedragen modellen heeft ontwikkeld voor de korfbalsport.

In principe is een korfbalschoen een indoor schoen, net zoals voor basketbal, volleybal, handbal etc. De meeste korfballers spelen op een indoorschoen van Mizuno of Asics, welke ook gebruikt kan worden voor andere zaalsporten. In vergelijking met de basketbalschoenen zijn de korfbalschoenen in het algemeen lichter en wendbaarder. Ook wordt er gespeeld op basketbalschoen, vooral Nike en Adidas. Deze zijn dus wat zwaarder en steviger t.o.v. de andere indoorschoenen.

Ik korfbal liever op het veld dan in de zaal.

Indoor korfbalschoenen

De indoor korfbalschoenen hebben een zool die speciaal gemaakt is voor in de zaal. Deze korfbalschoen biedt een perfecte grip voor de zaal ondergrond. Bovendien laat hij geen strepen achter op de vloer. Goede zaalkorfbalschoenen zorgen voor de juiste demping van schokken en stabiliteit tijdens wedstrijden in de zaal. En omdat blessures voorkomen moeten worden, is draagcomfort erg belangrijk.

Outdoor korfbalschoenen

De korfbalschoenen voor buiten hebben een zool met kleine of grote noppen. Op gewoon gras en op kunstgras heb je hiermee voldoende grip. Deze schoenen zijn tijdens het veldseizoen ideaal voor de vaak natte (kunst)grasvelden.

VOORPROEFJE

Korfbalschoenen sale voor jou gespot bij Plutosport: Mizuno Thunder Blade

Van € 79,95 voor slechts € 29,95

De Mizuno Thunder Blade 2 Mid Indoorschoen voor volwassenen is een basic, halfhoge schoen die demping en stabiliteit biedt. Daarom willen we die er even uitlichten in dit blog over ‘korfbalschoenen sale’. Specificaties:

 • Pasvorm: regular fit, vetersluiting; halfhoog model; DynamotionFit zorgt ervoor dat de schoen past als een handschoen
 • Bovenwerk: licht en soepel bovenwerk van AirMesh met synthetisch materiaal omsluit de voet
 • Demping: EVA binnenzool geeft veel comfort
 • Zooltype: rubberen buitenzool voor goede grip in de zaal
 • Kleur: grijs – donkergrijs – lime groen
 • Materiaal: synthetisch materiaal – textiel – rubber

Klik op deze link om deze mooie Mizuno schoen te bekijken bij Plutosport.

WAAR KORFBALSCHOENEN SALE KOPEN?

Korfbalschoenen sale bij Plutosport

Plutosport is een bekende in de wereld van online sportschoenen. Korfbal wordt het meest gespeeld op de topmerken Asics en Mizuno . Deze twee merken zijn daarom ook rijk vertegenwoordigd bij Plutosport.

Korfbalschoenen sale voor heren

Klik op deze link en krijg toegang tot het grote assortiment heren korfbalschoenen sale van Plutosport.

Verschil dames- en heren voeten

In dit blog ‘korfbalschoenen sale’ nog iets over het verschil tussen een vrouwen- en mannenvoet. Bij dames is de voet vaak wat smaller. Naast dat damesvoeten smaller zijn, zijn ze meestal ook kleiner. Een ander verschil is dat een herenvoet een iets hogere wreef heeft dan een damesvoet. Tel daarbij de gevoeligheid voor modieuze modellen en kleurtinten. Bij dames is dat over het algemeen sterker ontwikkeld dan bij heren. Met dit alles is rekening gehouden bij de ontwikkeling van de specifieke dames korfbalschoen.

Korfbalschoenen sale voor dames

Klik op deze link en krijg toegang tot het grote assortiment dames korfbalschoenen sale van Plutosport.

Korfbalschoenen kopen bij Bol.com

Bol.com heeft zich het laatste decennium opgewerkt tot een reus op het internet. Bol laat vrijwel alle concurrentie achter zich als het aankomt op prijs / kwaliteit verhouding en keus. met maar liefst meer dan 600 zoekresultaten op korfbalschoenen mag je met recht zeggen dat Bol een enorm assortiment in huis heeft. Alle grote merken zijn vertegenwoordigd. Bol.com mag daarom zeker niet ontbreken in dit blog ‘korfbalschoenen sale’. Klik op deze link om toegang te krijgen tot het enorme assortiment korfbalschoenen van Bol.com

Korfbalschoenen vanaf 10% korting

Bol heeft een eenvoudige filter aan de linkerkant van de website om te selecteren op korfbalschoenen met korting. Klik op deze link om korfbalschoenen te zien met tenminste 10% korting.

Korfbalschoenen vanaf 20% korting

Klik op deze link om korfbalschoenen te zien met tenminste 20% korting.

Korfbalkleding in de SALE voor dames en heren

Dit blog ‘korfbalschoenen sale’ is niet compleet als de korfbalkleding niet genoemd wordt. Plutosport heeft een groot assortiment prachtige broekjes en shirts in veel verschillende kleuren en echt voor weinig geld.

Via deze link ga je naar de korbalkleding SALE voor dames.

Via deze link ga je naar de korfbalkleding SALE voor heren.

Korfbalaccessoires

We luisteren dit blogbericht ‘korfbalschoenen sale’ graag op met te wijzen op allerlei nuttige accessoires zoals een trainingshesje, bottle-holder, ballenpomp enz. Klik op deze link om naar de accessoires te gaan.

Blessure support

Een ongeluk op het korfbalveld is gauw gebeurd. Hoe sneller je erbij bent met het juiste blessuremateriaal, hoe beter het is. Klik op deze link om naar blessure support materiaal te gaan zoals hot en cold packs, kniebanden, skin-tape, securitygel enz.

Korfbal ballen

De Mikasa korfbal K4-IKF is een door het KNKV en IKF goedgekeurde wedstrijdbal en verdient een plekje in dit blog ‘korfbalschoenen kopen’. De bal is gemaakt van kunstleer en door de nieuwe kleursamenstelling wellicht de populairste korfbal van dit moment. De toplaag van de bal is van zachter materiaal gemaakt en heeft meer reliëf dan traditionele korfballen, waardoor een erg fijne grip ervaren wordt. Deze bal is bij uitstek geschikt voor korfbal in de zaal.

Natuurlijk is deze korfbal ook bruikbaar bij veldkorfbal, echter is deze bal minder goed bestand tegen vocht. Hiervoor zouden wij je de Mikasa K4 aanraden! Op zoek naar de juiste korfbal voor de senioren of allerkleinste? Wij hebben ook de K5-IKF en K3-IKF.

Op Bol.com een enorme keuze in kleuren en maten korfbal ballen. Klik ko deze link om de korfbal ballen op Bol.com te zien.

In hoogte verstelbare korfbalpaal

Ten slotte in dit blog ‘korfbalschoenen sale’ de in hoogte verstelbare korfbalpaal. De mandhoogte is bijzonder eenvoudig aan te passen aan het trainingsniveau.

 • Hoogte instelbaar: geschikt voor alle leeftijden
 • Traploze hoogte instelbaar van 230-350 cm
 • Inclusief korfbalkorf, aluminium lijnhouder en geïntegreerde meetstrook met centimeterschaal

Sport-Thieme is opgericht in 1949 en is tot op heden een familie onderneming. Sport-Thieme is de juiste partner op het gebied van schoolsport, sport in verenigingen, fitness en therapie.Klik op deze link om de verstelbare korfbalpaal van Sport-Thieme te bekijken.

Korfbalhangers

Voor de échte fanatieke korfbal liefhebbers hebben we het volgende voor een ketting of armband gevonden: Klik op deze link voor korfbalhangers voor armband of ketting.

‘Korfbalschoenen sale’ koopinformatie

Bol.com

Bol.com is uitgegroeid tot een gigant op het internet. Met korfbalschoenen blazen ze ook een geducht toontje mee. Klik op de knop hieronder en bekijk het indrukwekkende assortiment van Bol.com. Meer dan 200 resultaten.

Plutosport

Plutosport is in de online sportwereld een grote en bekende speler. De bekende merken Asics en Mizuno korfbalschoenen zitten met flinke kortingen in het assortiment. Klik op de knop hieronder om het assortiment te zien.

Hopelijk hebben wij van dejuistesportschoen.nl jou kunnen helpen en heb je iets gehad aan dit bericht ‘korfbalschoenen sale’. We verbeteren onze service graag. Heb je iets gemist of heb je tips of tops? Laat ons dat dan weten. Gebruik daarvoor het contactformulier onderaan de pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *