Hard van stapel lopen kan vanaf dit blog

Hardloopschoenen kopen doe je pas nadat je je zorgvuldig hebt verdiept in de keuzes die er zijn. Er valt heel wat te kiezen. Dejuistesportschoen.nl is, zoals in de naam ligt opgesloten, een groot voorstander van de juiste schoen aan de juiste voet. Eveneens met de juiste zool voor de verschillende soorten ondergrond. Alleen dan komt een schoen tot zijn recht, kun je comfortabel genieten van je aankoop en is het risico op onnodige blessures als gevolg van een ONJUISTE sportschoen minimaal. Lees daarom dit bericht grondig en doe er je voordeel mee bij het kiezen van de juiste hardloopschoen voor jou!

Gezonde geest in een gezond lichaam

Hardlopen traint het uithoudingsvermogen en het zorgt voor de opbouw van de spieren. Het lichaam heeft dagelijkse beweging nodig. Sport kan daarin voorzien als het door privé- of werkomstandigheden niet mogelijk is om aan voldoende beweging te komen. Tal van studies laten zien dat sporten veel voordelen oplevert. Hardlopen draagt ook bij aan de opbouw van mentale kracht. Zo ontwikkel je een gezonde geest in een gezond lichaam. Dir blog ‘hardloopschoenen kopen’ zet jou hopelijk op de juiste weg.

Handige website www.hardlopen.nl

Hardlooproutes kun je zelf maken via www.hardlopen.nl Gebruik eRoutes. Op hardlopen.nl vind je ook de kalender waar de meeste hardloop evenementen in vermeld staan. Dit is tevens een bruikbare website waar je hardloop schema’s kunt vinden of als je op zoek bent naar een hardloopcoach.

Hardloopschoenen kopen

Draagt u tijdens het hardlopen echte hardloopschoenen?

Drie types hardloopschoenen

1e Hardloopschoenen voor de verharde weg

Bij het hardlopen op een verharde weg bieden goede gewone hardloopschoenen een hoge mate van demping. Bij elke stap schokt er tussen de 3 en 5 keer het lichaamsgewicht op de gewrichten. Zonder voldoende demping is dit vooral voor de knieën schadelijk. Pijnlijke knieën en zelfs blessures liggen op de loer.

2e Trail hardloopschoenen

Deze schoen gebruik je voor de onverharde weg. Voor een onverharde ondergrond is minder demping nodig dan voor hardlopen op een verharde ondergrond. Tegelijkertijd is meer grip nodig. Trailschoenen voorzien hierin. Ze hebben een grover profiel in de slijtzool en ze zijn vaak waterdicht. Kies voor dit type schoen als je op onverharde paden oftewel off-road loopt.

3e Spikes hardloopschoenen

De naam zegt het al: Onder deze zool zitten spikes voor veel grip. Deze schoenen zijn bedoeld voor de baan. Een andere benaming voor deze schoenen is track hardloopschoenen: Geschikt dus voor hardlopen op de atletiekbaan.

Fit blijven of presteren?

Een belangrijk onderscheid tussen hardlopers: Lopers die lopen om fit te blijven en hardlopers die willen presteren. Het is belangrijk om een duidelijk doel voor ogen te hebben en op basis van je beoogde doel de juiste schoenen te kiezen. Dure hardloopschoenen kopen, hoeft dus niet een garantie te zijn dat dit per se de beste hardloopschoenen zijn voor jou!

Drie tips voor de juiste maat

Tip 1: Koop een maatje groter

Bij hardloopschoenen kopen is het belangrijk dat de loopschoenen comfortabel zitten en geen irritatie veroorzaken aan je voeten. De juiste maat hardloopschoenen kopen is daarbij erg belangrijk. Houd er rekening mee bij het kiezen van hardloopschoenen dat je voeten uitzetten tijdens het lopen. Kies daarom een maat groter dan je normale schoenmaat.

Tip 2: Zo weet je welke maat je moet kiezen

Ga met je voeten op twee velletjes A-4 papier staan, één voor de linkervoet en één voor de rechtervoet. Zet aan beide kanten een streep bij je hak en bij je teen. Meet deze maat op en tel daar 1,5 centimeter bij op. Kijk vervolgens in de maattabel van jouw favoriete hardloop schoenmerk. Welke Europese / Amerikaanse maat correspondeert met jouw opgemeten centimeter maat?

Tip 3: Passen doe je niet ‘s morgens vroeg

Het passen van hardloopschoenen kun je bij voorkeur beter in de loop van de middag of ‘s avonds doen dan ‘s ochtends. Voeten zetten namelijk gedurende de dag uit. Op deze manier voorkom je dat je de verkeerde maat kiest bij hardloopschoenen kopen.

Verschillende voet types

Normale voet met normaal looppatroon

Voor een normale voet is de neutrale schoen geschikt. Deze komt het meest voor. Hardlopers met een normale voet hebben de meeste keus bij de aanschaf van een nieuw stel schoenen. Hardloopschoenen kopen met gewone demping volstaat dan. Ook voor een verzakte voet (platvoet) is de neutrale schoen het best, maar dan wel één met extra ondersteuning.

Voeten met overpronatie

Dit lijkt op een gewone voet maar een deel van de boog ontbreekt. De voet knikt naar binnen. Dit noemt men overpronatie (knikvoet). In dit geval zijn antipronatie schoenen nodig. De voet kantelt namelijk tijdens het hardlopen. Daardoor komt er veel geiwicht op de BINNENKANT van de voet. Knie en heup raken hierdoor zwaar belast.

Voeten met onderpronatie

Dit is het omgekeerde van overpronerende lopers. Onderpronerende lopers lopen juist veel op de BUITENKANT van de schoen. De knieën, enkels en het scheenbeen worden hierdoor zwaar belast. Kies een hardloopschoen met extra demping.

Loopanalyse

Voor hardlopers met voeten met onder- of overpronatie is het online hardloopschoenen kopen een stuk lastiger dan voor hardlopers met een gewone voet. Correcties zijn met inlegzooltjes zeker wel te realiseren maar een loopanalyse in de winkel door experts op hardloopgebied verdient sterk de voorkeur. Dit geldt overigens ook voor iedereen die de hardloopprestaties wil verbeteren.

Waar hardloopschoenen kopen?

Dejuistesportschoen.nl is partner van Nike

Hardloopschoenen kopen bij Nike

Het merk Nike behoeft geen verdere toelichting. Zij lopen al tijden mee met hardloopschoenen en weten kwaliteit, looks en betaalbare prijzen uitstekend samen te voegen. Studenten krijgen 10% korting!

Klik op deze link om het mooie assortiment hardloopschoenen voor heren van Nike te zien.

Klik hier voor het assortiment hardloopschoenen van Nike voor dames.

Hardloopschoenen kopen bij Limango

LIMANGO wil dé partner zijn voor familie shopping in Nederland! Op het snelgroeiende online platform biedt Limango elke dag een speciale selectie van merkaanbiedingen tegen aantrekkelijke prijzen. Op het gebied van hardloopschoenen vaanbiedingen vind je hier een grote keus. Klik op deze link om naar het grote assortiment hardloopschoenen van Limango te gaan.

Hardloopschoenen kopen bij Perry

Iedere hardloper is anders. Daarom is het belangrijk dat je hardloopschoenen kiest die passen bij jouw manier van hardloper. Voor hardlopers met overpronatie, een neutrale pronatie of supinatie, bij Perry vind je voor iedereen de perfecte hardloopschoen. Kies schoenen voor dames en heren van de beste merken – zoals Nike, ASICS en Adidas – en begin vandaag! Klik op deze link om toegang te krijgen tot het hardloop assortiment van Perry Sport.

Hardloopschoenen kopen bij Bol.com

Het is onwaarschijnlijk maar Bol.com is inmiddels tot zo’n reus uitgegroeid dat het vrijwel alle concurrentie achter zich laat als het aankomt op prijs / kwaliteit verhouding en keus. Bol.com mag daarom niet ontbreken in dit blog over ‘hardloopschoenen kopen. Bol heeft een gigantisch assortiment hardloopschoenen (met duizenden resultaten) met soms hoge kortingen. Klik op deze link om het indrukwekkende aanbod van Bol.com te bekijken.

Decathlon is een grote speler in hardloopschoenen en staat garant voor kwaliteit

Voor zowel de meest ervaren als beginnende hardloper kun je bij Decathlon de juiste hardloopschoenen kopen. Voor hardlopers met onder-pronatie, neutrale hardlopers en hardlopers met over-pronatie heeft deze sportgigant de juiste schoenen in huis. Verschillende type hardlopers vragen om verschillende soorten hardloopschoenen.

Hardloopschoenen kopen met de beste prijs / kwaliteit verhouding

Bij Decathlon ben je op het juiste adres als het aankomt op de beste hardloopschoenen met de beste prijs / kwaliteit verhouding. Schoenen worden intern ontwikkeld en geproduceerd waardoor de prijs / kwaliteit verhouding in eigen hand wordt gehouden. De schoenen van Decathlon worden uitvoerig getest door gepassioneerde hardlopers op ieder niveau.

Maar liefst 365 dagen inruiltermijn

Hardloopschoenen kopen doe je bij Decathlon. Je bestelt ze eenvoudig in de webshop of je koopt ze direct in de winkel. Je zult je ook na de aankoop nooit een buil vallen want Decathlon biedt een unieke garantie van maar liefst 365 dagen ruiltermijn. Zo is de tevredenheid van wat je koopt gewaarborgd.

Goedkope hardloopschoenen kopen, voor elk wat wils

De hardloopsport moet in de filosofie van Decathlon voor iedereen toegankelijk zijn. Om deze reden is er ook een lijn goedkope hardloopschoenen. Deze betaalbare hardloopschoenen beschikken over alle eigenschappen die een hardloopschoen behoort te hebben, echter worden er andere goedkopere materialen gebruikt. Stem je schoenen af op hoe vaak, hoe lang en waar je loopt. Geen goedkope hardloopschoenen kopen als je aan het trainen bent voor een marathon. De goedkope hardloopschoenen beschikken over het algemeen over minder demping in vergelijking met duurdere hardloopschoenen.

Hardloop accessoires

We zijn bijna bij de finish van dit blog. Hij is echter niet compleet als we de accessoires vergeten die het hardlopen tot een complete belevenis maken. Denk dan aan: een heupband – armband voor je smartphone – polsbandjes voor de diverse merken watches – enz. Klik op deze link en ontdek wat er op de markt is om het hardlopen te ondersteunen.

Hardloopkleding van DAKA

In de hardloopkleding shop van Daka.nl vind je een ruim assortiment voor zowel dames als heren. Klik op de volgende link om maar de prachtige collectie van Daka te gaan die bestaat uit A-merken, zoals Asics, Only en Nike. De hardloop kleding die je online bij Daka koopt is er voor om je hardlooptraining zo comfortabel mogelijk te maken. De kleding is er in veel verschillende hippe kleuren zodat je altijd stijlvol je training kan volbrengen. Kortom: voor iedere hardloper, van beginner tot gevorderde, is geschikte hardloopkleding te vinden bij Daka.

‘Hardloopschoenen kopen’ koopinformatie

Bol.com

Bol.com is een reus op het internet. Hier vind je ook alle grote merken hardloop schoenen voor kleine prijzen. Klik op de knop hieronder.

Perry Sport

Perry Sport is en grote speler en een specialist op het gebied van hardloop schoenen. De knop hieronder geeft je toegang tot hun assortiment.

Decathlon

Decathlon blaast op elk e sport discipline een stevig deuntje mee. Met hardloopschoenen is er in elke prijsklasse volop keus. Klik op de knop hieronder.

Hopelijk hebben wij van dejuistesportschoen.nl jou kunnen helpen en heb je iets gehad aan dit bericht ‘hardloopschoenen kopen’. We verbeteren onze service graag. Heb je iets gemist of heb je tips of tops? Laat ons dat dan weten. Gebruik daarvoor het contactformulier onderaan de pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *