Wie de schoen past …

Ben je op zoek naar een paar nieuwe en betrouwbare fitnessschoenen? Zijn jouw oude schoenen aan vervanging toe of ben je nieuw in de wereld van fitness? Wie de schoen past, die trekke hem nu aan. Lees dit artikel ‘fitness schoenen dames’ in zijn geheel! Wij van dejuistesportschoen.nl zijn even in jouw schoenen gaan staan. We hebben in dit artikel alles bij elkaar geharkt wat jij nodig hebt om bij een paar degelijke en betaalbare fitness schoenen uit te komen waar jij nog lang sportief plezier aan zult beleven. Maak gebruik van de tips en links die je tegen zult komen. Wat kun je allemaal verwachten?

 1. Wat bedoelen we precies met fitness.
 2. Wat doen goede fitnessschoenen voor jou?
 3. Acht nuttige tips om nieuwe fitness schoenen te passen en te kiezen.
 4. Een viertal betrouwbare webshops met betaalbare prijzen maar waar je niets inlevert op kwaliteit!
 5. Een aantal suggesties voor handige accessoires die jouw fitness inspanningen tot een mooi avontuur maken.

Veel leesplezier en succes bij de fitness trainingen!

Fitness schoenen dames

Verschil fitness en crossfit

Laten we eerst helder krijgen wat we precies bedoelen met fitness. Fitness en crossfit worden soms door elkaar gehaald of als hetzelfde gezien. Pas als duidelijk is wat fitness precies is en wat crossfit precies is, komen vanzelf de verschillen naar voren.

Wat is fitness

De kortste samenvatting van wat fitness precies is: Fitness is een verzameling van alle sportieve inspanningen in een sportschool waarbij je fitness apparatuur gebruikt. Daar vallen veel verschillende activiteiten onder die een betere conditie van de sporter als doel hebben. Hardlopen op een loopband of hometrainer, trainen op de crosstrainer, roeien op de roeitrainer, gewichtheffen met halters enzovoort. Kortom, alle activiteiten die met fitnessapparatuur uitgevoerd worden, vallen onder de noemer fitness. Met die apparatuur train je specifieke spiergroepen. Die apparatuur is ook specifiek voor fitness ontwikkeld, vandaar de naam fitnesstoestellen.

Wat is crossfit

Het steeds populairder wordende crossfit kan het best gezien worden als een zelfstandige sport NAAST fitness. Het grote doel van crossfit is om ongeacht leeftijd of fysieke gesteldheid zo snel mogelijk fit en gezond te worden. Crossfit is een erg efficiënte vorm van sporten. Met crossfit combineer je conditietraining, gewichtheffen, gymnastiek en atletiek tot een work-out met veel variatie. Bij voorkeur iedere keer een andere work-out, de zogenaamde Work-out Of the Day (WOD). Er wordt in een hoge intensiteit gelijktijdig aan kracht en conditie gewerkt waarbij crossfitters op hun eigen niveau werken.

Een van de gedachtes achter crossfit is een eenzijdige fysieke ontwikkeling te voorkomen. Daarom ligt de nadruk op variatie. De ‘klassieke’ crossfit bestaat uit de volgende drie onderdelen: 1. Warming-up. 2. Technisch gedeelte met uitleg van de crossfit activiteit. 3. Intensieve training (de WOD) van 10 à 20 minuten. Om er een competitief element aan toe te voegen worden alle resultaten bijgehouden. Tijdens crossfit wordt gebruikgemaakt van barbells, kettlebells, dumbbells, zandzakken, touwen enzovoort. Dit kleine materiaal wordt ingezet met klimmen, gooien, duwen, (op)trekken, springen, stoten, tillen en rennen.

De belangrijkste verschillen

Uit bovenstaande beschrijvingen komen de volgende verschillen naar voren:

 1. Fitness doe je meestal zelfstandig met behulp van een fitnessapparaat. Bij crossfit word je meer persoonlijk begeleid.
 2. Bij fitness gebruik je fitnessapparatuur terwijl je bij crossfit vooral je eigen lichaam gebruikt.
 3. Bij fitness is er meer regelmaat in de trainingen terwijl bij crossfit de trainingen elke keer anders zijn.
 4. Fitness is meestal wat goedkoper dan crossfit omdat je minder persoonlijke begeleiding krijgt.

Bewegen is goed.

Goed bewegen is beter.

Geregeld goed bewegen is het best.

Doelen van fitness

Fitnesstraining kan voor vele doeleinden gebruikt worden:

1. Ondersteuning van de gezondheid

2. Verbeteren van je conditie

2. Stimuleren van de vetverbranding

3. Bevorderen van spiergroei en spierkracht

4. Verhogen van je snelheid

5. Vergroten van je lenigheid

6. Verbetering van je coördinatie

7. Last but not least: Aangaan en uitbreiden van sociale contacten

Fitness kent twee hoofdcategorieën

1e Cardiotraining

De betekenis van het woord ‘cardio’ in de medische wereld is: ‘voor je hart’. Cardio is een vorm van lichaamsbeweging waarbij je je hart en longen flink aan het werk zet. Met cardio gooi je je hartslag intensief en gecontroleerd omhoog. Het doel van cardio kan afvallen, verlaging van je bloeddruk of verbetering van je conditie zijn. Apparaten die je hierbij kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld de loopband, de crosstrainer, de roeitrainer en de spinningfiets.

2e Krachttraining

Met krachttraining gebruik je fitnessapparaten zoals halterbanken, krachtstations en benches waar je korte en explosieve bewegingen op maakt. Je werkt hiermee vooral aan spieropbouw en conditie. Je kunt ook aan krachttraining op de grond doen met je eigen lichaam door push-ups, buikspieroefeningen, crunches of squats te doen. Met krachttraining groeit de spiermassa. Het heeft een positief effect op het metabolisme.

Voordelen van fitness

 • Je lichaam wordt fitter
 • Minder kans op rugklachten
 • Meer aandacht voor je lichaam
 • Krachtiger lichaam
 • Gunstig effect op je cholesterolgehalte
 • Gunstig effect op je bloeddruk.

Wat doen goede fitnesschoenen voor jou?

Dan nu waar het in dit artikel vooral om draait: De indoor sportschoenen die je nodig hebt bij fitness. Wat doen een paar goede fitnesschoenen voor jou? Fitness vraagt veel van jouw lichaam. De specifieke spiergroepen die je traint hebben het zwaar te verduren. Een goed paar fitnessschoenen is een van de belangrijkste onderdelen en is daarom essentieel voor de basis van jouw uitrusting.

 • Goede fitnessschoenen verkleinen het risico op blessures
 • Goede fitnessschoenen geven jou voldoende grip bij het afzetten, accelereren en rennen
 • Goede fitnessschoenen hebben een goede pasvorm en zitten niet te ruim
 • Goede fitnessschoenen zijn licht in gewicht en vormen geen ‘blok aan je been’
 • Goede fitnessschoenen voelen comfortabel rondom jouw gehele voet
 • Goede fitnessschoenen zijn slijtvast en kunnen tegen een stootje
 • Goede fitnessschoenen kun je vertrouwen tijdens je oefeningen en geven je lef om ervoor te gaan
 • Goede fitnessschoenen ventileren goed en reguleren het vocht en de warmte in jouw schoen
 • Goede fitnessschoenen dempen de klappen die je op de loopband op je gewrichten krijgt

Een paar tips om fitnessschoenen te kiezen en te passen

 • Jouw voeten zijn in de loop van de dag iets dikker. Pas daarom nieuwe schoenen niet in de ochtend.
 • Voeten zetten uit bij warmte. Warmte door buitentemperatuur maar ook door oplopende lichaamswarmte door het sporten. Houd hier rekening mee als je nieuwe schoenen koopt.
 • Te grote schoenen kopen is ook niet goed. Schuivende voeten in te grote schoenen zijn een belangrijke oorzaak van blaren.
 • Ben je met jouw fitness activiteit vooral met de opbouw van je conditie bezig, kies dan voor lichtgewicht fitnessschoenen die de warmte en lichaamszweet goed kunnen ventileren.
 • Op de hardloopband heb je fitnessschoenen nodig die veel demping bieden. Hardloopschoenen passen daar het beste bij.
 • Ben je met fitness alleen met de lichte apparatuur bezig dan worden er geen hoge eisen aan het schoeisel gesteld.
 • Als je met de zwaardere fitness apparaten aan de slag gaat zoals dumbells en halters, kies dan fitnessschoenen die een goede demping bieden. Anders komt er te veel druk op knieën, voeten en enkels. Ook is goede grip dan belangrijk om uitglijden te voorkomen.
 • Ben je met je training veel aan het springen, wellicht nog met extra gewichten? Dan krijgen jouw gewrichten, spieren en pezen het zwaar te verduren. Fitnessschoenen met veel demping en grip bieden daarvoor het nodige comfort.

WAAR FITNESS SCHOENEN DAMES KOPEN?

Fitness schoenen dames kopen bij NIKE

Dejuistesportschoen.nl is partner van Nike

Gratis verzenden en retour als je niet tevreden bent

Over het merk Nike hoeven we je niets te vertellen. Nike verdient een grote plaats in dit bericht over ‘fitness schoenen dames’. Een absoluut top sportmerk in elke tak van sport. Nike weet looks, kwaliteit en betaalbaarheid prima samen te smelten. Resultaat is een paar fantastische schoenen. Klik op deze link om toegang te krijgen tot het assortiment fitness schoenen dames van Nike.

Fitness schoenen dames bij Plutosport

In de sportschool kan je niet alleen terecht voor cardio en krachttraining, er worden ook steeds meer groepslessen aangeboden. Het hangt af van de workout die je doet welke fitnessschoenen je nodig hebt. Klik op deze link om naar de fitness schoenen dames van Plutosport te gaan.

Fitness schoenen dames bij Bol.com

Het is echt indrukweekend hoe Bol.com het laatste decennium tot zo’n reus is uitgegroeid dat het vrijwel alle concurrentie achter zich laat als het aankomt op prijs / kwaliteit verhouding en keus. Met meer dan maar liefst meer dan 2.500 zoekresultaten op fitness schoenen dames moet het raar lopen als daar niets voor je bij zit. Bol.com mag daarom niet ontbreken in dit blog ‘fitness schoenen dames‘. Verwacht een enorm assortiment voor lage of normale prijzen. Klik op deze link om met indrukwekkende assortiment fitnesschoenen voor dames op Bol.com te zien.

Fitness schoenen dames bij DAKA

Daka is een bekende in de wereld van de sport. Met fitness schoenen voor dames heeft Daka heel wat keus. De grote merken op fitness gebied zijn vertegenwoordigd zoals Reebok, Puma, Under Armour en Nike. Klik hier om naar de fitness schoenen voor dames te gaan van Daka.

Fitness accessoires

In deze coronatijd worden sportscholen zoveel mogelijk open gehouden. Door omstandigheden is op eigen gelegenheid en in privéomstandigheden sporten ook een optie. Om de fitness, ook privé, tot een mooie belevenis te maken, zijn er allerlei accessoires. Verstelbare dumbells, triceps / biceps touw, Tunturi fitnessmat, cardio trilplaat, fitnesswiel, hardlooparmband enzovoorts. Klik op deze link om de fitness accessoires te bekijken.

Fitness kleding voor dames

Om dit blog ‘fitness schoenen dames’ compleet te maken, willen we je wijzen op de fitness kleding sets (legging en sport top) van Bol in mooie kleurtjes en designs.

‘Fitness schoenen dames’ koopinformatie

Bol.com

Bol.com is uitgegroeid tot een gigant op het internet. Met meer dan 3.500 zoekresultaten op ‘fitness schoenen dames’ moet het raar lopen als daar niets voor je bij zit. Klik op de knop hieronder.

Nike

De kwaliteit en veelzijdigheid van NIke is bekend. Met fitness schoenen voor dames heeft Nike veel keus. Klik op de knop hieronder en bekijk het assortiment fitnessschoenen voor dames van Nike.

Daka

Daka is een bekende in de wereld van de sport. Met fitness schoenen voor dames zijn de grote merken rijk vertegenwoordigd zoals Reebok, Puma, Under Armour en NIke. Klik op de knop hieronder.

Hopelijk hebben wij van dejuistesportschoen.nl jou kunnen helpen en heb je iets gehad aan dit bericht ‘fitness schoenen dames’. We verbeteren onze service graag. Heb je iets gemist of heb je tips of tops? Laat ons dat dan weten. Gebruik daarvoor het contactformulier onderaan de pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *