Met dit blog de wind in de rug

In dit blogbericht ‘goedkope MTB schoenen’ heb je de wind in de rug als je op zoek bent naar een paar goedkope MTB schoenen van een goede kwaliteit. Daar zijn namelijk genoeg mogelijkheden voor. Wij van dejuistesportschoen.nl nemen die hobbel voor je: we zetten alles voor je op een rij.

Het duurste van deze sport is uiteraard de aanschaf van een goede mountainbike. Als het totale budget beperkt is, is er voor de rest van de uitrusting wellicht geld over voor slechts een paar goedkope MTB schoenen. Geen paniek!! Het mooie van online shoppen is dat je enorm veel keus hebt en voor een gering bedrag aan kwalitatief uitstekende schoenen kunt komen.

Goedkope MTB schoenen

Kies de schoen die bij je sport past

Wat je in ieder geval goed doet is dat je zoekt naar de specifieke MTB schoen en waarschijnlijk niet tevreden bent met een surrogaat sportschoen. In dit blog ‘goedkope MTB schoenen’ helpen we je daarmee op weg. Speciale fietsschoenen zullen efficiënter, comfortabeler en gewoon beter zijn als je een aanzienlijke afstand rijdt. Iedereen die regelmatig fietst, zal de voordelen ervaren van specifiek schoeisel dat speciaal is ontworpen voor fietsen, in dit geval MTB. Logisch omdat de ontwikkelaars er alles aan hebben gedaan de MTB schoen optimaal te laten aansluiten bij de eisen die daaraan worden gesteld.

Zo zijn in vergelijking met gangbare sportschoenen de MTB fietsschoenen ontworpen met stijvere zolen voor een efficiëntere energieoverdracht tijdens het trappen. Het type sport dat je doet is bepalend voor de uiteindelijke schoenkeuze.. Of het nu gaat om wielrennen of mountainbiken.

Draagt u tijdens het mountainbiken altijd speciale MTB schoenen?

Racefietsschoenen of MTB schoenen?

Waarom liever MTB schoenen dan racefietsschoenen voor mountainbiken? In ‘goedkope MTB schoenen’ krijg je hier antwoord op. Racefietsschoenen hebben een SPD-SL kliksysteem terwijl voor mountainbiken een SPD kliksysteem nodig is. Voor MTB fietsschoenen zijn andere eigenschappen van belang dan voor racefiets-schoenen. Naast goed kunnen fietsen moet je met MTB schoenen ook goed kunnen lopen. Het ruige terrein waar je met mountainbiken fietst, vereist een robuuste en stevige schoen voor optimale bescherming. De grip van de zool is erg belangrijk.

Zwaarder

Mountainbike schoenen zijn zwaarder dan wielrenschoenen omdat ze voorzien zijn van een dikke rubberen zool. Die rubberen zool met soms flinke noppen is nodig om door de modder te lopen of te rennen. In het heuvelachtige terrein wordt klimmen daardoor ook een stuk makkelijker.

Soepeler zool

Ten slotte is de zool van de MTB schoen soepeler dan de stijve (vaak carbon) zool van de raceschoen. Voor de raceschoen is die stijve zool van belang om de beenspierkrachten goed gebundeld over te kunnen brengen op de pedalen terwijl de meer soepele MTB zool het lopen en rennen een stuk aangenamer maakt. Kortom, de juiste sportschoen voor de sport die je uitoefent is van wezenlijk belang.

Twee soorten MTB / BMX schoenen

In dit bericht ‘goedkope MTB schoenen vertellen we beide soorten de belangrijkste zaken van beide soorten.

1e Schoenen voor klikpedalen

Deze mountainbikeschoenen hebben schoenplaatjes met meestal twee gaten. Deze schoengaten zitten meestal in een verzonken schoenplaat. Met andere woorden, de schoenplaat is verzonken in de buitenzool van de schoen, zodat deze de grond niet raakt als je eens niet op de fiets zit. Dit betekent dat je veel verder en veel comfortabeler kunt lopen dan met de doorsnee racefietsschoenen. Dit soort klikpedalen werden ongeveer 30 jaar geleden geïntroduceerd, een idee ontleend aan de wereld van het skiën. Een kleine metalen of plastic schoenplaat is met twee of drie contactpunten aan de zool van de schoen bevestigd. Hierdoor is overbrengen van kracht veel efficiënter en blijft de voet ergonomisch in de optimale positie.

2e Schoenen voor platte pedalen

Schoenen die bedoeld zijn voor platte pedalen. Deze hebben een plakkerige rubberen zool en bij dit type schoen ontbreken de schoenplaatjes. Over het algemeen kun je zeggen dat vergeleken met racefietsschoenen het ontwerp van dit type MTB schoenen wat meer lijkt op sneakers. Het rubber van de platte-pedaal-schoenen biedt stevige grip, ook op ruige downhillpassagen. Het voordeel van dit type schoen is dat de bestuurder de mogelijkheid heeft om af en toe de stand van de voet te veranderen. Dit is niet mogelijk klikpedaalschoenen, omdat die stevig zijn verbonden met de pedalen.

Voorkeur

De voorkeur van de meeste mountainbikers gaat uit naar een MTB schoen met klikpedaal. Die zijn dan ook verreweg het meest verkrijgbaar. Het mountainbiken kent echter verschillende varianten. Bij downhill en enduro hebben fietsers voorkeur voor de schoenen met platte pedalen. De keus voor klikpedaalschoenen of platte-pedaal-schoenen is dus een persoonlijke afweging, afhankelijk van de type BMX variant die je beoefent. De echte allround BMX riders zullen beide types schoenen in hun uitrusting hebben.

Voordeel klikpedalen

Het voordeel van klikpedalen is meer controle over de fiets. Het vergemakkelijkt ook het springen en het optillen van het achterwiel als u ergens overheen wil rijden doordat u als het ware één bent met de fiets. Het losklikken is trouwens heel eenvoudig: Draai uw voet naar buiten of naar binnen. Zie instructievideo hieronder. Maakt u zich geen zorgen over vuil op de schoenen. Ze zijn ervoor gemaakt en na het fietsen spoelt u de schoenen snel weer onder de kraan schoon.

Online filteren om de gewenste schoen te vinden

In de inleiding van ‘goedkope MTB schoenen’ is al genoemd dat online op zoek gaan naar goede en goedkope MTB schoenen een handige manier is om de gewenste schoenen te vinden. Op diverse websites is eenvoudig te filteren op het gewenste merk van de schoen, de maat, de prijs en de kleur. De volgende aandachtspunten zijn belangrijk om tot de juiste keus te komen: Verschil in kwaliteit van de gebruikte materialen, de voorkeur voor welke sluiting, stijve zool of niet en zo ja hoe stijf, en ten slotte kan het gewicht een belangrijke keuzefactor zijn om goedkope MTB schoenen te kiezen.

Waar goedkope MTB schoenen kopen?

Er zijn betrouwbare webshops waar goedkope MTB schoenen fietsschoenen te koop worden aangeboden. Wil je een paar kwalitatief goede maar toch goedkope MTB schoenen op de kop tikken, dan kun je kijken op de sale- en / of aanbiedingenpagina’s van bijvoorbeeld deze webshop lightinthebox.com.

Lagere prijs

De ontwikkeling van schoenen staat niet stil. Vaak met de regelmaat van de seizoenen komen er weer nieuwe series op de markt. Tegelijk daarmee worden de voorgaande series als verouderd gezien. Deze worden meestal gedurende het hele jaar voor een lagere prijs aangeboden.

Dat betekent zeer zeker niet dat deze ‘verouderde’ serie wat betreft kwaliteit minder zijn dan de nieuwste collecties. Op deze manier moet het niet al te moeilijk zijn om een goede kwaliteit schoen voor een zacht prijsje te kopen. Bol.com, Decathlon enz. zijn geschikte websites om dit trucje toe te passen en goedkope MTB schoenen op de kop te tikken.

Bij Decathlon veel goedkope MTB schoenen

Koop je fietsschoenen bij Decathlon. Deze geven je de juiste controle en stevigheid. Een goede fietsschoen helpt je je prestaties in een snel tempo te verbeteren! Je kunt namelijk simpel gezegd meer kracht weg trappen. Over het algemeen vallen de B’Twin en Shimano fietsschoenen allemaal een maat kleiner uit. Dus als Tip: bestel een maat groter dan je gewend bent. Ook heeft Decathlon de juiste fietspedalen. Koop jouw goedkope MTB schoenen daarom online bij Decathlon.

Tips om retourneren te voorkomen

Het nadeel van online je goedkope MTB schoenen te kopen is dat je niet van tevoren kunt passen. De meeste webshops bieden echter aan om gratis te retourneren als de klant niet tevreden is. Ondanks dat heb je liever niet die rompslomp en koop je graag in één keer de juiste schoenen. Hier volgen daarom een drietal tips om daarin te slagen:

  • Meestal worden de schoenplaatjes (in het geval je kiest voor de schoenen voor klikpedalen) niet bij de schoenen meegeleverd. Let daar dus op of dit het geval is. Zo niet, vergeet dan niet om de schoenplaatjes bij de schoenen te bestellen.
  • Let op het advies dat de meeste webshops geven aangaande de maat van de fietsschoenen.
  • Met wielrennen wikkel je niet zoals bij lopen je voet bij elke stap af. Teveel extra ruimte is dus niet nodig. De schoen moet goed aansluiten. Een ruimte van een halve tot een hele centimeter voor de grote teen is voldoende.
  • Een enkele klittenband sluiting is meestal niet voldoende.

ENORME KEUS MOUNTAINBIKES

Voor een enorme keus aan mountainbikes moet je bij bol.com zijn! Deze gigant verslaat bijna elke online webshop als het gaat om keus in prijs en kwaliteit! Klik hier voor toegang tot het uitgebreide assortiment van bol.com

Groot assortiment mountainbikes bij Decathlon

Je nieuwe mountainbike kopen doe je ook bij Decathlon. Een ruime keus uit een uitgebreid assortiment. Elektrische mountainbikes, Full suspension mountainbikes, Cross country mountainbikes, mountainbikes voor heren, dames en kinderen. Van ruim 200 tot over de 2.000 euro en alles wat daar tussenin zit. Voor elk wat wils. Klik hier voor het assortiment gerangschikt op best verkocht.

Veiligheid voorop: draag een MTB helm!

Mountainbiken doe je altijd in combinatie met een MTB helm. Veiligheid moet je namelijk hoog in acht nemen, omdat het een gevaarlijke sport kan zijn waarbij je graag je limiet opzoekt. Een MTB helm heeft tegenwoordig meestal een klepje aan de voorkant die dient als zonneklep, houdt regenwater tegen, maar is vooral voor de show en het imago van de mountainbiker. Het combineren van opvallende kleuren hoort hier ook bij. Bijvoorbeeld het rijden met een knal gele helm combineer je dan met een paar gele sokken of handschoenen. Zichtbaarheid kan voor deze keuze ook een reden zijn.

Wanneer een mountainbike helm geen klepje heeft is deze helm vaak slanker van vorm en dus aerodynamischer en straalt het meer snelheid uit voor meer prestatiegericht mountainbiken. Klik hier voor een groot assortiment veilige MTB helmen voor dames en heren.

Voorkom een pijnlijk achterwerk, draag een goede fietsbroek!

Voor mountainbiken heb je de keuze uit korte en lange fietsbroeken met of zonder bretels. Shorts met elastiek (zonder bretels) zijn over het algemeen gemakkelijker in het gebruik (aan en uit te trekken) en zijn eenvoudig te dragen onder de normale kleding. Echter, de meeste ervaren fietsers zullen een bib-short (zie hieronder) of een bretels broek dragen. Deze broeken voelen in het begin misschien vreemd aan maar ze zijn over het algemeen comfortabel op de fiets en geven geen beperkend gevoel zoals de tailleband van elastiek wel kan doen. Voor kwaliteit fietsbroeken met maar liefst 2 jaar garantie kik je hier: Groot assortiment fietsbroeken voor dames en heren.

Wat is een bibshort?

De meest populaire fietsbroek onder fietsers heet de bibshort. Kort gezegd is het een fietsbroek met daaraan een setje bretels bevestigd. Die bretels zorgt ervoor dat de fietsbroek niet ongemakkelijk afzakt. Klik hier voor een prima MTB short met bretels.

‘Goedkope MTB schoenen’ koopinformatie

Bol.com

Bol.com is een vertrouwde onlineshop die ook goedkope MTB schoenen in het assortiment heeft.

Decathlon

Decathlon is een gerenommeerde sportwinkel en verkoopt goedkope MTB schoenen.

Plutosport

Voor nog geen 5 tientjes heeft Plutosport al een paar prima MTB schoenen in het assortiment.

Hopelijk hebben wij van dejuistesportschoen.nl jou kunnen helpen en heb je iets gehad aan dit bericht ‘goedkope mtb schoenen’. We verbeteren onze service graag. Heb je iets gemist of heb je tips of tops? Laat ons dat dan weten. Gebruik daarvoor het contactformulier onderaan de pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *